• Top Stories

    Μαρίν Λεπέν: «Το ευρώ πέθανε!»

    Μαρίν Λεπέν

    Marine Lepen


    Μία εβδομάδα πριν τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, η Μαρίν Λεπέν υπενθυμίζει στους υποστηρικτές της ότι «το ευρώ πέθανε» και ότι θα πρέπει να διατηρηθεί μόνο για το διεθνές εμπόριο. Παράλληλα, η Γαλλία θα πρέπει να πάρει και πάλι τον έλεγχο επιστρέφοντας στο φράγκο.

    Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Le Parisien, η Λεπέν δήλωσε, «Πρέπει να ελέγξουμε το νόμισμα, να το προσαρμόσουμε στην οικονομία, γιατί σήμερα το ενιαίο νόμισμα είναι βάρος. Το ευρώ πέθανε».

    «Θα έχουμε εθνικό νόμισμα, όπως όλες οι άλλες χώρες και θα έχουμε ένα κοινό νόμισμα μαζί. Μόνο οι μεγάλες επιχειρήσεις που συναλλάσσονται διεθνώς θα χρησιμοποιούν ευρώ», επισήμανε η Λεπέν.

    Σε άλλη συνέντευξή της, στην εφημερίδα Sud Ouest, η Λεπέν δήλωσε, «Αν όλοι συμφωνήσουν, μπορούμε να κάνουμε 1-1,5 χρόνο για να οργανώσουμε μία συντονισμένη επιστροφή στα εθνικά νομίσματα».

    Σημειώνεται ότι η Λεπέν αν εκλεγεί έχει υποσχεθεί την έξοδο της Γαλλίας από την Ευρωζώνη μέσω διεξαγωγής δημοψηφίσματος, όπως συνέβη και στην Αγγλία.

    Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, η Λεπέν βρίσκεται στο 41%, ενώ προηγείται ο Μακρόν με 59%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ξεκινάει από νωρίς η συνάντηση με τους Θεσμούς – Στο επίκεντρο της συζήτησης οι ιδιωτικοποιήσεις

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέο φονικό στην Κωνσταντινούπολη – Δύο άνδρες νεκροί

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Φώφη Γεννηματά: Να μην επηρεαστεί η συνοχή της ΕΕ από το Brexit



    ΣΧΟΛΙΑ