• Top Stories

    Μ. Λαζαρίδης: Είναι αδιανόητο να προσφέρεις σωσίβιο στην πιο επικίνδυνη κυβέρνηση του τόπου μας

    • NewsRoom
    Μακάριος Λαζαρίδης

    Μακάριος Λαζαρίδης, διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας


    Επίθεση στην κυβέρνηση με σκληρή γλώσσα εξαπολύει ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

    «Αν οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος σφιχταγκαλιάζονται στην πετρελαιοκηλίδα, τη ρουλέτα και τις παρακρατικές παρεμβάσεις, ας το κάνουν και στη Βουλή», δηλώνει εξηγώντας την απόφαση της ΝΔ να μην ψηφίζει νομοσχέδια στη Βουλή στα οποία υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων.

    «Είναι αδιανόητο να προσφέρεις σωσίβιο στην πιο επικίνδυνη κυβέρνηση που έχει γνωρίσει ο τόπος», συνεχίζει, ενώ αμφισβητεί ευθέως όσα λέει ο πρωθυπουργός περί «καθαρής εξόδου» από την κρίση.

    Σχετικά με τις δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για μείωση των φόρων και των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ λέει πως, «μπορούμε να πείσουμε τους εταίρους μας ότι ορθολογική επαναπροσαρμογή του δημοσιονομικού χώρου είναι τελικά προς όφελος, όχι μόνο της ελληνικής οικονομίας, αλλά και των ίδιων».

    «Προτείνουμε για το σκοπό αυτό», όπως είπε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, «μια ρήτρα μεταρρυθμίσεων και ανάπτυξης και δεσμευόμαστε για μια τολμηρή μεταρρυθμιστική πολιτική στη βάση ενός προγράμματος ελληνικής ιδιοκτησίας».

    Χαρακτηρίζει πολιτική λαθροχειρία τη σύνδεση της αξιολόγησης στο Δημόσιο με απολύσεις, προσθέτοντας πως ο πρόεδρος της ΝΔ έχει εξηγήσει ότι «η αξιολόγηση θα έχει ως στόχο την επιβράβευση των δημοσίων υπαλλήλων που διακρίνονται για την προσπάθειά τους και τη στήριξη όσων έχουν ανάγκη».

    Τέλος, μιλά για το «συνέδριο αρχών και θέσεων» της ΝΔ τον ερχόμενο Δεκέμβριο, «πραγματικά ανοικτό στην κοινωνία, σε νέες ιδέες και νέα πρόσωπα».

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γ. Στουρνάρας: Μια «καθαρή έξοδος» χωρίς αναβάθμιση από τους οίκους θα κοστίσει ακριβά στις τράπεζες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Μπαλάφας: Να αξιοποιήσουμε πλωτά μέσα για τους πρόσφυγες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Π. Κουρουμπλής: Γιατί με έχουν βάλει στο στόχαστρο



    ΣΧΟΛΙΑ