• Πολιτική

    Λοβέρδος: «Το αφορολόγητο έπεσε κάτω από 9.000 ευρώ, τώρα θα παραιτηθεί ο Τσακαλώτος;

    Ανδρέας Λοβέρδος

    Ανδρέας Λοβέρδος


    Λόγω μιας παλαιότερης δήλωσής του, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, δέχτηκε τα πυρά του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος δεν ξέχασε τι είχε πει ο υπουργός Οικονομικών και θέλησε να τον “στήσει στη γωνία”.

    Συγκεκριμένα, όταν ξεκίνησε μια κουβέντα στη Βουλή για την ψήφιση των μέτρων, είπε: «Τα μέτρα θα τα ψηφίσετε μόνοι σας στη Βουλή υπάρχουν μόνο 152 βουλευτές», για να ακούσει την αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι 153 και να απαντήσει το εξής: «Στη Βουλή υπάρχουν μόνο 152 βουλευτές ο κύριος Τσακαλώτος θα παραιτηθεί επειδή φοράει παντελόνια και έχει πει ότι αν το αφορολόγητο πέσει κάτω από 9.000 € θα παραιτηθεί. Περιμένω λοιπόν να έρθει στη βουλή και να παραιτηθεί».

    Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Νίκος Δένδιας, που αφού κάλεσε τον Τσακαλώτο να παραιτηθεί, μίλησε και για τα αντίμετρα, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει τέτοιο πλεόνασμα όσο το επιθυμητό, αμα δεν κατακλεφτεί ο ελληνικός λαός από την κυβέρνηση, καρφώνοντας παράλληλα και τους δανειστές. Χαρακτηριστικά, είπε: «Με ληστρικές επιδρομές  στις τσέπες της αστικής τάξης και των Ελλήνων ανάπτυξη δεν δημιουργείται».

    Απάντησε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής

    Χωρίς να αναφέρει το τι είχε πει ο υπουργός Οικονομικών, ο υπουργός Ναυτιλίας, απάντησε σε όλα όσα είπαν οι δύο βουλευτές κατά της κυβέρνησης:

    «Είναι σε  σύγχυση και σε πανικό η αξιωματική αντιπολίτευση γιατί έκλεισε η αξιολόγηση. Καταρρίπτεται το επιχείρημα τους, των εκλογών. Μας έλεγαν να κλείσουμε γρήγορα την αξιολόγηση, η κυβέρνηση προσπάθησε να περιορίσει τις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών. Εγώ να αναγνωρίσω την αγωνία τους και το ενδιαφέρον τους για τις συντάξεις και για το αφορολόγητο αλλά την κρίσιμη στιγμή δεν βρέθηκαν δίπλα στην κυβέρνηση που  διαπραγματευόταν το θέμα των συντάξεων και του αφορολόγητου. Όταν θα έρθει η ώρα των εκλογών στο τέλος της τετραετίας ο λαός θα κρίνει και εμάς και εσάς. Η κυβέρνηση ξεκινά μια νέα προσπάθεια, η κυβέρνηση ασχολείται με την Ελλάδα εσείς ασχολείστε με το ΣΥΡΙΖΑ ο λαός θα μας κρίνει και τους δύο».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ανοιχτά τα καταστήματα και τις Κυριακές κατά την περίοδο Μαΐου – Οκτωβρίου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πλειστηριασμοί: Tο Δημόσιο ωφελείται και όχι οι τράπεζες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέο ψαλίδι στις συντάξεις: Αυτά είναι τα ποσά σε Δημόσιο, ΙΚΑ και ΔΕΚΟ (πίνακες)



    ΣΧΟΛΙΑ