• Top Stories

    Λέσβος: Χώμα αντί για νερό στις βρύσες των κατοίκων – Προϊόν του σεισμού (pic-video)

    • NewsRoom
    σεισμός

    (Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Σαν να μην έφτανε η καταστροφή που δημιούργησε ο σεισμός, η Λέσβος είναι αναγκασμένη να υποστεί και άλλες συνέπειες. Μία εξ’ αυτών, είναι το γεγονός  ότι από τις βρύσες των σπιτιών, τρέχει… κόκκινο νερό. Αυτό είναι φυσικά κάτι που έχει ανησυχήσει τους κατοίκους.

    Μία κάτοικος της περιοχής Πλατάνου, η κ. Ελένη, δήλωσε στο lesvospost.gr ότι αντί για νερό, από την βρύση της τρέχει χώμα. Μάλιστα, έβγαλε και φωτογραφίες και βίντεο για να το αποδείξει.

    Αυτό όμως, είναι κάτι που δεν πρέπει να ανησυχεί τους κατοίκους, όπως δήλωσε τεχνικός σε τοπικά μέσα ενημέρωσης. Είναι συνήθεια, όπως είπε, να συμβαίνει αυτό μετά απο σεισμό και δεν είναι θέμα βλάβης.

    «Επειδή η γεώτρηση είναι πολύ βαθιά μέσα στη γη, είναι φυσιολογικό, μετά από τόσο δυνατό σεισμό, να πέσει κάποια ποσότητα χώματος. Δεν πρέπει, ωστόσο, να ανησυχούν οι κάτοικοι, χρειάζεται να κάνουν λίγη υπομονή, μέχρι να απομακρυνθεί σε λίγη ώρα το χώμα από το νερό το οποίο και θα ξεθολώσει. Μέχρι τότε, ας αποφύγουν να πιουν νερό. Δεν πρόκειται, πάντως, για βλάβη δικτύου, αλλά για φυσική συνέπεια μέσα βαθιά στη γη, μετά από ένα σεισμό τέτοιου μεγέθους».

    https://www.facebook.com/LesvosPost/videos/1521376187917698/

     



    ΣΧΟΛΙΑ