• Top Stories

    Κουρουμπλής: Αν αποδειχθεί ότι έχω ευθύνη, έχω τη γενναιότητα να την αναλάβω

    • NewsRoom

    Παναγιώτης Κουρουμπλής


    Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής αναφέρθηκε και πάλι σήμερα στη μεγάλη καταστροφή του Σαρωνικού, ενώ μετά τα πισωγυρίσματα από το «παραιτούμαι-δεν παραιτούμαι», δηλώνει τώρα ότι αν αποδειχθεί ότι έχει ευθύνη, έχει τη γενναιότητα να την αναλάβει.

    «Το Λιμενικό στις 5:20 το πρωί είχε λάβει σήμα για την αντιμετώπιση του οποιοδήποτε προβλήματος και έκανε όσα έπρεπε να γίνουν. Η ατυχία του όλο εγχειρήματος είναι πως το πλοίο βυθίστηκε νύχτα και είχε μαζούτ και όχι πετρέλαιο» δήλωσε το πρωί της Τετάρτης στο ραδιόφωνο του Σκάι ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής σχετικά με το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου που προκάλεσε την πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό και πρόσθεσε: «Αν αποδειχτεί ότι έχω ευθύνη, έχω τη γενναιότητα να την αναλάβω».

    «Τώρα είμαστε στο σημείο της αναμέτρησης με την αποτελεσματικότητα της προσπάθειας απορρύπανσης. Η προσπάθεια έχει εξαιρετικά γρήγορα αποτελέσματα και ξανασημειώνω πως δεν έχουμε χρησιμοποιήσει πουθενά χημικά. Σε ένα μήνα θα κάνουμε την πρώτη ουσιαστική αποτύπωση των προσπαθειών μας», ανέφερε ο υπουργός.

    Σε ερώτηση αναφορικά με την απόδοση ευθυνών ο υπουργός επεσήμανε: «Κι εγώ έχω απορίες για το τι έχει τελικά συμβεί με την υπόθεση της βύθισης. Όποια στοιχεία έχω στη διάθεσή μου τα στέλνω στον εισαγγελέα. Η προσπάθεια αυτή τη στιγμή επικεντρώνεται στην συγκέντρωση στοιχείων και γίνεται από τρεις διαφορετικές αρχές. Ψάχνουμε όλα τα στοιχεία. Καταθέτουμε άμεσα τροπολογία πλου η οποία θα περιορίζει την διάρκεια ζωής των αντίστοιχων πλοίων».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Π. Κουρουμπλής: Στόχος είναι να απαντληθεί το πετρέλαιο από το βυθισμένο σκάφος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέες αποκαλύψεις για το «Αγία Ζώνη ΙΙ» – Το πιστοποιητικό αξιοπλοΐας είχε λήξει – Έπλεε με παράταση

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Διαμαρτυρία της ΠΑNΕΝ έξω από τα γραφεία της πλοιοκτήτριας εταιρείας του «Αγία Ζώνη ΙΙ»



    ΣΧΟΛΙΑ