• Top Stories

    Η Κυβέρνηση προστάτεψε τον Πάνο Καμμένο – Απορρίφθηκε η πρόταση για Εξεταστική Επιτροπή

    • NewsRoom


    Απορρίφτηκε η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής με σκοπό να εξετάσει εάν ο Πάνος Καμμένος υπερέβη τις αρμοδιότητές του και παρενέβη στον τομέα της δικαστικής εξουσίας κατά τις συνομιλίες του με τον κρατούμενο Μ. Γιαννουσάκη.

    Η πρόταση που είχε καταθέσει η ΝΔ έλαβε 151 όχι, 122 ναι, σε σύνολο 273 ψήφων.

    Προηγήθηκε συζήτηση σε υψηλούς τόνους με τους πολιτικούς αρχηγούς να επιτίθενται με δριμύτητα στον υπουργό Άμυνας, στον πρωθυπουργό υποστηρίζοντας ότι τον καλύπτει. Σε ανάλογο ύφος και η απάντηση του κ. Καμμένου, ενώ δεν αποφεύχθηκαν η προσωπικές συγκρούσεις του υπουργού με τον Αδ. Γεωργιάδη και την Ντ. Μπακογιάννη.

    Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός κάλυψε πλήρως τον Πάνο Καμμένο όσο και τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, υιοθετώντας πλήρως την υπερασπιστική γραμμή που επέλεξε ο αρχηγός των ΑΝΕΛ να μεταφέρει τη συζήτηση όχι στο θέμα της παρέμβασής του στον τομέας της δικαιοσύνης, αλλά στην υπόθεση του πλοίου Noor 1. Παράλληλα επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία κάνοντας λόγω για συνεργασία με τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη.

    Αντίθετα, σφοδρή ήταν η κριτική από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να θέτει πολιτικά, θεσμικά και ηθικά ζητήματα, μιλώντας για σοβαρές ενδείξεις υπέρβασης αρμοδιότητας και της αρχής διάκρισης εξουσιών, κατάχρησης εξουσίας με χειραγώγηση δικαιοσύνης για εξυπηρέτηση σκοτεινών επιχειρηματικών και άλλων επιδιώξεων.

    Σε ανάλογους τόνους κινήθηκαν και οι ομιλίες των υπολοίπων κομμάτων της αντιπολίτευσης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νέα Δημοκρατία: Ο Τσίπρας απέδειξε σήμερα πως είναι ένας αδύναμος πρωθυπουργός

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Πάνος Καμμένος: «Κάποιοι είναι τσάμπα μάγκες, άλλοι όμως είναι επί πληρωμή βλάκες και απατεώνες»

     



    ΣΧΟΛΙΑ