• Πολιτική

    Κικίλιας: «Δεν μπορούν να μας βγάλουν από τα Μνημόνια και κυρίως δεν θέλουν»

    • NewsRoom
    Κοροναϊός

    Βασίλης Κικίλιας, Υπουργός Υγείας


    “Χείμαρρος” κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξή του, στην εφημερίδα “Κεφάλαιο”.

    «Ο κ. Τσίπρας καταδίκασε τη χώρα σε 4ο μνημόνιο χωρίς χρηματοδότηση, μετατρέποντας τις δικές του αποτυχίες και τη προσωπική του πολιτική ήττα σε δυστυχία για τον λαό μας», ήταν η αρχική του θέση, εκφράζοντας παράλληλα την ευκαιρία του πώς θα μπορέσει ο Αλέξης Τσίπρας να δικαιολογήσει τις καθυστερήσεις το κλείσιμο της αξιολόγησης, τη στιγμή που οι πολίτες υπερφορολογούνται και η χώρα “ξεπουλιέται”.

    Στη συνέχεια, θέλησε να παρουσιάσει και να υποστηρίξει τα όνειρα του κόμματος και συνάμα του προέδρου του, Κυριάκου Μητσοτάκη, για την πορεία της Ελλάδας. Μερικές επιθυμίες, είναι η μείωση της φορολογίας, η εύρεση ποιοτικής εργασίας και άλλα: «Θα στηρίξει το ασφαλιστικό μας σύστημα και θα δώσει τη δυνατότητα να διευθετηθούν τα κόκκινα δάνεια, έτσι ώστε το τραπεζικό σύστημα να μπορεί να στηρίξει την παραγωγική Ελλάδα. Ταυτόχρονα, θα στήσει ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας για τους αδύναμους και αυτούς που έχουν πληγεί πιο πολύ από την κρίση. Το ασφυκτικό μνημονιακό πεδίο είναι το άλλοθι και το οξυγόνο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για να διαλύσουν τη μεσαία τάξη μέσα από την υπερφορολόγηση και την ευνοιοκρατία των κομματικών ημετέρων.Δεν μπορούν να μας βγάλουν από τα Μνημόνια, αλλά κυρίως δεν θέλουν! Γιατί είναι κόμματα διαμαρτυρίας και η ύπαρξή τους είναι συνυφασμένη με αυτά».

    Κατηγορεί ευθέως τον Πρωθυπουργό για εξαπάτηση παρά την εμπιστοσύνη του λαού και για τοποθέτηση της χώρας ως ενέχυρο, ακόμα και αν “πέσει” η Κυβέρνηση, δηλαδή σαν να την δεσμέυουν χωρίς να τους ενδιαφέρει το αύριο. Ακόμη, ζητάει εκλογές για ακόμη μια φορά.

    Τέλος, στο θέμα της ασφάλειας, τονίζει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δυσανεξία στην τάξη και την ασφάλεια. Κανένα Μνημόνιο δεν λέει ότι οι Έλληνες πρέπει να ζουν υπό το κράτος του φόβου και της απειλής. Πρώτη προτεραιότητά μας είναι να επαναφέρουμε το αίσθημα της τάξης και της ασφάλειας στη χώρα. Και θα το κάνουμε».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Να πάνε στον εισαγγελέα οι επιχειρηματίες που τα έφαγαν με τις Porsche, τα liar jet και τα πούρα. Όχι οι τραπεζίτες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αποτρόπαιο έγκλημα στην Αγία Βαρβάρα: Ο πατέρας της στραγγάλισε την 6χρονη Στέλλα και την πέταξε στα σκουπίδια

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτό είναι το πιο ακριβό σπίτι στη Μύκονο που πωλείται 11,7 εκ. – Έχει 17 υπνοδωμάτια και 17 μπάνια (20 Φωτό)

     

     

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ