• Top Stories

    Κέρκυρα: Σοκάρει η περιγραφή του ιατροδικαστή για το τραγικό δυστύχημα με ταχύπλοο

    • NewsRoom
    εκαβ


    Τα στοιχεία της ιατροδικαστικής έρευνας για τον θάνατο του 22χρονου Ελβετού τη Δευτέρα στην Κέρκυρα , ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή όταν τον χτύπησε η προπέλα του σκάφους που οδηγούσε η 25χρονη σύντροφός του, είναι συγκλονιστικά.

    Η ιατροδικαστής που εξέτασε το πτώμα έδωσε λεπτομερή περιγραφή στο protothema.gr για τον βίαιο θάνατο που είχε ο νεαρός ο οποίος όπως φαίνεται έπεσε «θύμα» της μη τήρησης των κανόνων ασφαλείας που πρέπει να ακολουθούνται κάθε φορά που νοικιάζεται ένα σκάφος.

    Όλα ξεκίνησαν όταν στο πηδάλιο του ταχύπλοου έκατσε η 25χρονη, η οποία λόγω της απότομης ταχύτητας που ανέπτυξε, «έριξε» τον νεαρό στο νερό, με αποτέλεσμα να χτυπηθεί από την προπέλα του ταχύπλοου.

    Σύμφωνα με την ιατροδικαστή κ. Χρυσαυγή Κούση, ο Ελβετός ίσως να είχε ζήσει αν η προπέλα δεν τον χτυπούσε στο κεφάλι κόβοντάς του το κρανίο.

    «O άτυχος Ελβετός είχε συντριπτικά κατάγματα στο κρανίο. Πέρασε η προπέλα σαν λεπίδα και του έκοψε δέρμα, κρανίο , εγκέφαλο με αποτέλεσμα ο θάνατός του να είναι ακαριαίος. Επίσης είχε ένα βαθύ κόψιμο στο δεξί του μπράτσο. Αν είχε μόνο αυτό το κόψιμο θα ζούσε ο άνθρωπος και θα ήταν ένας απλός τραυματίας αλλά δυστυχώς η προπέλα τον έκοψε βαθιά και με δύναμη στο κεφάλι. Κρίμα και ήταν νέος άνθρωπος» αναφέρει χαρακτηριστικά στο protothema.gr η κυρία Κούση.

    To χρονικό της υπόθεσης

    Το ζευγάρι Ελβετών είχε έρθει για διακοπές στην Κέρκυρα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες το ζευγάρι είχε βγει με το ταχύπλοο σκάφος που είχε νοικιάσει στα ανοιχτά και περιεργαζόταν τα χειριστήρια, όταν συνέβη το μοιραίο δυστύχημα. Σε καμία περίπτωση η σύντροφος του άτυχου Ελβετού δεν φανταζόταν πως τα γέλια και τα παιχνίδια πάνω στο σκάφος θα μετατρέπονταν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα σε ουρλιαχτά.

    Ο νεαρός Ελβετός αφού περισυνελέγη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου διαπιστώθηκε και τυπικά ο θάνατός του.

    Η κοπέλα βρίσκεται ακόμη σε κατάσταση σοκ, αδυνατώντας να συνειδητοποιήσει πώς μέσα σε μία στιγμή τα πάντα άλλαξαν. Δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο σύντροφός της είναι νεκρός.

    Η γυναίκα μετά το δυστύχημα είχε συλληφθεί αλλά με εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερη και πλέον όλοι αναμένουν την κατάθεσή της προκειμένου να πέσει φως στα ακριβή αίτια της τραγωδίας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κέρκυρα: Τι οδήγησε στην ανείπωτη τραγωδία;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγωδία στην Κέρκυρα: Σκοτώθηκε από προπέλα σκάφους που οδηγούσε η σύζυγός του

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πάτρα: Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται δίχρονο αγοράκι που αυτοτραυματίστηκε με μαχαίρι



    ΣΧΟΛΙΑ