• Top Stories

    Και όμως… Παρά το Brexit οι νέοι εγκαταλείπουν την Ελλάδα και ψάχνουν δουλειά στη Βρετανία!

    • NewsRoom


    Μπορεί η απόφαση για το Brexit να συντάραξε την Ευρώπη, όμως στην Ελλάδα, οι νέοι βλέπουν με απαισιοδοξία το σενάριο παραμονής τους στη χώρα και προτιμούν τη Βρετανία.

    Όπως καταδεικνύουν επίσημα στοιχεία από το υπουργείο Εσωτερικών της Μ. Βρετανίας,  καταγράφονται 7.636 Έλληνες που έλαβαν Αριθμό Κοινωνικής Ασφάλισης εντός του πρώτου εξαμήνου του 2017.

    Από αυτούς, οι 4.269 ανήκουν στο ηλικιακό γκρουπ 25 με 44 ετών.

    Τα ίδια στοιχεία που δημοσιεύει ο «Ελεύθερος Τύπος» δείχνουν μια τάση φυγής των μη Βρετανών υπηκόοων από τη χώρα, έναν χρόνο μετά το δημοψήφισμα.

    Ειδικότερα 51.000 μη Βρετανοί υπήκοοι εγκατέλειψαν τη Βρετανία είτε για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους είτε για να μεταναστεύσουν σε άλλη χώρα.

    Εξ αυτών οι 44.000 είναι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μάλιστα, ο αριθμός των δεύτερων διπλασιάστηκε μέσα σε ένα χρόνο μιας και ήταν αυξημένος σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά κατά 20.000.

    Δεν συμβαίνει το ίδιο για τους Έλληνες. Ενδεικτικά το 2016 οι Έλληνες που έλαβαν Αριθμό Κοινωνικής Ασφάλισης ήταν 14.656, ενώ μόνο στο πρώτο εξάμηνο του 2017 ο αριθμός έφτασε τους 7.636.

    Όσον αφορά έναν άλλο προορισμό, εντός 2016 οι μεταναστευτικές ροές από Ελλάδα προς Γερμανία έφτασαν τις 25.090.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τέλη κυκλοφορίας: Ποιοι θα πληρώσουν λιγότερα – ποιοι περισσότερα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Der Standard: «Χάος» στην Ελλάδα με τους πρόσφυγες – Παντού κενά από όταν ανέλαβε η Κυβέρνηση

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΗΠΑ: Αποφυλακίζεται μετά από 9 χρόνια ο Ο’ Τζέι Σίμπσον



    ΣΧΟΛΙΑ