• Top Stories

    Κατρούγκαλος για Βαρουφάκη: «Πλησιάζουμε τον Αύγουστο που δεν υπάρχουν ειδήσεις»


    Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος προσπαθώντας να απαξιώσει τις αποκαλύψεις του βιβλίου Βαρουφάκη, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, ανέφερε «Πλησιάζουμε τον Αύγουστο που δεν υπάρχουν ειδήσεις».

    Παράλληλα τόνισε ότι το θέμα το αναδεικνύει η ΝΔ με αντιπερισπασμούς και πυροτεχνήματα, επειδή πάει καλά η οικονομία. «Η μόνη αποκάλυψη που είδα είναι ότι ο Βαρουφάκης μαγνητοσκοπούσε τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών», υπογράμμισε.

    Ο κ. Κατρούγκαλος παραδέχεται ότι ήταν γνώστης των εναλλακτικών σεναρίων, ωστόσο είχε αποκλειστεί το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ. «Εναλλακτικά σενάρια για να αντιμετωπίσουμε το ενδεχόμενο ρήξης, πράγματι είχαμε λάβει και θα ήμασταν ανεύθυνοι αν δεν είχαμε λάβει. Σας λέω όμως ότι σε καμιά περίπτωση αυτά τα σενάρια δεν κατέτειναν στο να φύγουμε από το ευρώ ή να επανεισάγουμε τη δραχμή, το είχαμε εξαρχής αποκλείσει».

    Σχετικά με το ζήτημα της αντιπαράθεσης με τη δικαιοσύνη, ρίχνει λάδι στη φωτιά, επισημαίνοντας ότι «είναι προφανές ότι υπάρχει όχι απλώς δικαίωμα, υποχρέωση κριτικής στις δικαστικές αποφάσεις. Εννοείται ότι όταν αυτή η κριτική προέρχεται απο την εκτελεστική εξουσία, πρέπει να μη δίνει την εντύπωση ότι γίνεται για σκοπούς χειραγώγησης» και αναφέρεται στην υπόθεση Ντρέιφους στη Γαλλία.

    Καταλήγοντας, κατηγορεί τη ΝΔ ότι «χρησιμοποιεί θύλακες που επηρεάζει στο εσωτερικό της δικαιοσύνης» για να αποσταθεροποιήσει τη χώρα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο Τσίπρας απαντά στον Βαρουφάκη: Ο Γιάνης προσπαθεί να ξαναγράψει ιστορία με άλλο τρόπο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΔΗΜΑΡ: Τα κρυφά σχέδια Τσίπρα-Βαρουφάκη πλήγωσαν τη χώρα και τη Δημοκρατία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το Twitter «γλέντησε» με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Βαρουφάκη-Τσίπρα



    ΣΧΟΛΙΑ