• Top Stories

    Οι κατευθυντήριες γραμμές των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών για το Brexit


    «Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για το Brexit, οι προοδευτικές κυβερνήσεις της Ευρώπης θα αγωνιστούν για την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών της Ε.Ε και των Βρετανών ως την κορυφαία προτεραιότητα», συμφώνησαν σήμερα οι ηγέτες του κόμματος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών που συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες, πριν από την έκτακτη Σύνοδο των 27.

    Επί τάπητος τέθηκαν τα θέματα που αφορούν στις διαπραγματεύσεις αναφορικά με το brexit καθώς και άλλα ζητήματα που έχουν να κάνουν εν γένει με την Ε.Ε, από τους σοσιαλιστές και σοσιαλδημοκράτες πρωθυπουργούς και προέδρους από όλη την Ευρώπη.

    Συμφώνησαν επιπλέον ότι η Ε.Ε πρέπει πρώτα από όλα να προστατεύσει τα δικαιώματα των πολιτών της, συμπεριλαμβανομένων 3 εκατομμυρίων πολιτών της Ε.Ε που ζουν σήμερα στο Ηνωμένο Βασίλειο και πάνω ένα εκατομμύριο Βρετανών σε άλλες χώρες της Ε.Ε.

    Στόχος τους θα είναι επίσης «μια δίκαιη διευθέτηση για το νησί της Ιρλανδίας, αναγνωρίζοντας τα ζωτικά συμφέροντα τόσο της Βόρειας Ιρλανδίας όσο και της Ιρλανδικής Δημοκρατίας στη διατήρηση των συνόρων χωρίς τριβές και των στενών εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο εδαφών».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Χατζηδάκης για τροπολογία Σαββίδη: Η κυβέρνηση νοιάζεται για την πολιτική της επιβίωση

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φοροδιαφυγή: Τα μεγάλα κόλπα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ανοίγουν οι θυρίδες για να καλυφθούν χρέη



    ΣΧΟΛΙΑ