• Top Stories

    Ισόβια για το έγκλημα στο Κορωπί


    Σε ποινή ισόβιας κάθειρξης καταδικάστηκε η 27χρονη, η οποία μαχαίρωσε και σκότωσε την πρώην σύζυγο του συντρόφου της, πέρυσι τον Αύγουστο στο Κορωπί. Ομόφωνα οι δικαστές του Κακουργιοδικείου της Αθήνας έκριναν ένοχη την νεαρή, μητέρα 2 ανήλικων αγοριών για την εκ προθέσεως ανθρωποκτονία της 35χρονης Θεοδώρας Πασπαλά, επίσης μητέρας δύο ανήλικων παιδιών.

    Τακτικοί δικαστές και ένορκη έκριναν ότι η κατηγορούμενη τέλεσε το έγκλημα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

    Ομόφωνα απέρριψαν και το αίτημά της να της αναγνωριστεί έστω ένα ελαφρυντικό που θα «έσπαγε» τα ισόβια. Με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως, οι δικαστές δεν της αναγνώρισαν πρότερο έντιμο βίο, μετέπειτα συμπεριφορά και ειλικρινή μεταμέλεια.

    Επιπλέον της επέβαλαν φυλάκιση 18 μηνών για παράνομη οπλοφορία-οπλοχρησία.

    Το δικαστήριο αποφάσισε να διαβιβαστούν αντίγραφα της δικογραφίας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για να ερευνηθεί εάν ο 41χρονος εραστης της κατηγορούμενης και σύζυγος του θύματος, διέπραξε το αδίκημα της ψευδορκίας κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του στο ακροατήριο.

    Οι αντιδράσεις

    Με δάκρυα ανακούφισης άκουσε την απόφαση η αδελφή του θύματος. Σε δηλώσεις της ευχαρίστησε την ελληνική δικαιοσύνη για την απόφαση της και επισήμανε πως δικαιώθηκε η ψυχή της αδελφής της. «Τα παιδιά περιμένουν να πάω σπίτι να τους πω ότι η δολοφόνος της μητέρας τους είναι ισόβια στην φυλακή.Φοβόντουσαν ότι θα βγει και θα σκοτώσει και εκείνα», ανέφερε.

    Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Απόστολος Λύτρας δήλωσε: «Αποδείχθηκαν όλα πραγματικά περιστατικά δηλαδή η προμελέτη που υπήρχε για αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα το οποίο έχει θύματα αυτά τα δυο παιδιά της θανούσας. Η κατηγορούμενη έχει σκοτώσει και αυτά τα παιδιά που ακόμα και σήμερα αναζητούν τη μητέρα τους και δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που έχει συμβεί».

    Η συνήγορος υπεράσπισης της 27χρονης, Ειρήνη Μαρούπα, από την πλευρά της, τόνισε: «Η απόφαση αυτή δεν απέμεινε δικαιοσύνη, ενώ, δέχθηκε ότι το δικαστήριο ότι τα γεγονότα έγινε υπό βάρος έντονων συναισθημάτων, απέδωσε ίδια ποινή με αδικήματα για τα οποία κατηγορείται ο Πάσσαρης κι άλλοι. Είναι αδιανόητο όταν δεχόμαστε ότι το έγκλημα είναι πάθους να μην αναγνωρίζεται αυτό στη ποινή».

    «Προσχεδιασμένο έγκλημα»

    Για ένα προσχεδιασμένο έγκλημα μίλησε νωρίτερα στην αγόρευσή της η εισαγγελέας: «Η γυναίκα επλήγη από πίσω. Η κατηγορούμενη είναι σίγουρα πάνω από τη θανούσα. Χτυπάει με πρόθεση να επιφέρει το θάνατο της. Στα πλήγματα που έχει καταφέρει υπάρχει και αναστροφή του μαχαιριού. Γύρισε το μαχαίρι στην πληγή. Επιθυμούσε το θάνατο της. Ήταν ένα προσχεδιασμένο έγκλημα».

    Η εισαγγελέας αναφέρθηκε στην χρόνια αντιδικία κατηγορούμενης- θύματος, με αιτία όλων των δεινών τον 41χρονο πρώην σύζυγο του θύματος, ο οποίος διατηρούσε παράλληλη σχέση και με τις δύο γυναίκες.

    Κατά την εισαγγελέα, «η κατηγορούμενη επιζητούσε διακαώς την κοινωνική αποκατάσταση και την αναγνώριση των δύο παιδιών» που είχε αποκτήσει με τον 41χρονο.

    Το δικαστήριο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση και απέρριψε κάθε ισχυρισμό της 27χρονης για βρασμό ψυχικής ορμής και έγκλημα που έγινε ενώ βρισκόταν σε άμυνα.

    «Η κατηγορούμενη είχε ήδη το κοφτερό μαχαίρι μαζί της, δεν ήταν τυχαία στα ψώνια της», ανέφερε η εισαγγελέας. «Πώς κατάφερε να το βγάλει εκείνη την ώρα από τη σκληρή θήκη του; Ήταν ένα έγκλημα βίαιο, με σωματική επαφή, με αίμα και την παρουσία τριών παιδιών. Η ίδια αναφέρθηκε στη μητρότητα , όμως, αγνόησε την ύπαρξη του ίδιου του παιδιού της», τόνισε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μπακογιάννη για Θάνου: Κάνει όλους να σκέφτονται ότι ως πρόεδρος του Αρείου Πάγου επηρεαζόταν από κυβερνητικές αποφάσεις

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τσίπρας: Επιδότηση για τους εργοδότες που θα μετατρέψουν την απασχόληση με μπλοκάκι σε μισθωτή εργασία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιατί δεν κόβουν αποδείξεις; Είναι απατεώνες ή ρισκάρουν γιατί δεν βγαίνουν;



    ΣΧΟΛΙΑ