• Top Stories

    Εισαγγελέας στη δίκη για την απόπειρα δολοφονίας του κομμωτή Πάνου Καλλίτση: «Ήθελε να τον σκοτώσει ο δράστης»

    Καλλίτσης

    Πάνος Καλλίτσης . Ετών 45. Κομμωτής


    Την καταδίκη του 42χρονου για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας του γνωστού κομμωτή Πάνου Καλλίτση και της συζύγου του πρότεινε η εισαγγελέας στους δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

    Μετά από πολυήμερη ακροαματική διαδικασία, η εισαγγελέας έκρινε ότι ο βασικός κατηγορούμενος είχε πρόθεση να σκοτώσει όταν πυροβόλησε τρεις φορές το ζευγάρι με σκοπό τη ληστεία.

    «Είναι ένα επικίνδυνο, χωρίς ηθικές αναστολές άτομο –είπε χαρακτηριστικά στην αγόρευσή της-. Ενήργησε ψυχρά, νηφάλια και πυροβόλησε τρεις φορές. Είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση. Το ζευγάρι γλίτωσε από θαύμα. Επειδή ο κατηγορούμενος αστόχησε, τι θα αποφασίσετε ότι δεν ήθελε να σας σκοτώσει; Σκεφτείτε να γυρίσετε εσείς στο σπίτι σας και να βρείτε έναν κουκουλοφόρο; Και ένα παιδί δημοτικού να ρωτήσετε ποιος είναι ο σκοπός κάποιου που πυροβολεί τρεις φορές θα σας πει ότι ήθελε να σκοτώσει.»

    Η εισαγγελέας πρότεινε την καταδίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και την απόπειρα ληστείας και του αλλοδαπού συγκατηγορουμένου του 42χρονου, ενώ ζήτησε να καταδικαστεί μόνο για συνέργεια στην απόπειρα ληστείας ο τρίτος κατηγορούμενος, αστυνομικός στο επάγγελμα.

    Η κυνική ομολογία του 42χρονου

    Ως παρ’ ολίγον… θύμα του Πάνου Καλλίτση προσπάθησε να εμφανίσει τον εαυτό του ο 42χρονος, που με τον αλλοδαπό συνεργό του και πληροφοριοδότη τον αστυνομικό, είχαν στήσει καρτέρι έξω από το σπίτι του Καλλίτση στις 30 Ιανουαρίου του 2016. Απολογούμενος ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν σε άμυνα, διότι ο κομμωτής του… επιτέθηκε για να του πάρει το όπλο, ενώ επέρριψε την ευθύνη της έμπνευσης του σχεδίου της ληστείας στον κατηγορούμενο αστυνομικό.

    Στην απολογία του υποστήριξε:

    «Όταν ήρθε το αυτοκίνητο του κ. Καλλίτση κατέβηκε τη ράμπα και στο τσακ κατάφερα να μπω. Είχα καλύψει το πρόσωπο μου με ένα κασκόλ , δεν φορούσα κουκούλα. Πήγα στο παράθυρο του συνοδηγού και απείλησα τον κ. Καλλίτση για να βγουν έξω. Εκείνος έβαλε όπισθεν και άνοιξε την γκαραζόπορτα προσπαθώντας να βγει. Τότε εγώ ακούμπησα, το όπλο στο τζάμι προς την μεριά του καθρέφτη, και πυροβόλησα. Η σύζυγός του, αφού έσπασε το τζάμι από τον πυροβολισμό, άνοιξε την πόρτα σήκωσε τα χέρια ψηλά και είπε: “παιδιά ό,τι θέλετε, μην ξανά πυροβολήσετε ” και στάθηκε στην άκρη. Δεν χρησιμοποιήσαμε βία σε βάρος της, δεν προέβαλε καμία αντίσταση. Ο Καλλίτσης βγήκε και μου επιτέθηκε. Εγώ προσπαθούσα να τον απωθήσω με το αριστερό μου χέρι, με το δεξί μου κρατούσα το όπλο. Ένιωσα τα χέρια του πάνω στο όπλο”.

    Πρόεδρος: «Εσείς τι κάνατε, που είστε τόσο έμπειρος ;»

    Κατηγορούμενος: «Έμπειρος είμαι αλλά δεν μου είχε ξανατύχει κάτι τέτοιο. Τράβαγε το όπλο . Όλα έγιναν μέσα σε δευτερόλεπτα . Άκουσα ένα μπαμ. Μου έπιασε τα χέρια από χαμηλά και προσπαθούσε να μου αποσπάσει το όπλο . Το έπιασε και το τράβαγε προς τα επάνω. Προσπαθούσα να τον απωθήσω. Του είπα : «Ασε το όπλο, θα σου ρίξω» και τότε άκουσα τον πυροβολισμό . Δεν κατάλαβα ότι είχε χτυπήσει, το έμαθα αργότερα από την τηλεόραση. Πάλευα με τον Καλλίτση προσπαθώντας να φύγω. Δεν με άφηνε … Είναι ρωμαλέος.»

    Πρόεδρος: «Και εσείς ρωμαλέος φαίνεστε …»

    Κατηγορούμενος: «Ναι αλλά δεν θα έκανα αυτό σε έναν ένοπλο. Ήθελα να φύγω και δεν με άφηνε. Έστρεψα το όπλο και δεν ήθελα να ρίξω. Έτρεξα γύρισα την πλάτη για να βγω από το γκαράζ και προς μεγάλη μου έκπληξη εκείνος έτρεξε και προσπάθησε να με ακινητοποιήσει εκ νέου.»

    Πάνος Καλλίτσης (από το ακροατήριο): «Χαιλάντερ είμαι; Πρέπει να ήμουν υπεράνθρωπος.»

    Κατηγορούμενος: «Έτρεξε και με ξανά έπιασε , γύρισα και στόχευσα ξανά.
    Τι να κάνω να καλέσω να με πιάσει ; Αν μου έπαιρνε το όπλο; Τόσο αυτός όσο και εγώ είχαμε Άγιο . Θα σκοτωνόταν και θα το είχα τύψεις στη συνείδηση μου . Λειτούργησα αμυνόμενος … Με κυνηγούσε και με έβριζε . Φοβήθηκα σταμάτησα και πυροβόλησα για εκφοβισμό . Ναι , τον χτύπησαν στα πόδια , αλλά εγώ θεωρώ ότι λειτούργησα αμυνόμενος την ώρα που πήγα να φύγω.»

    Πρόεδρος: «Στο στήθος γιατί τον χτυπήσατε;»

    Κατηγορούμενος: «Δεν τον χτύπησα , εκπυρσοκρότησε το όπλο.»

    «Δεν ήμουν εγώ «εγκέφαλος» αλλά ο 42χρονος»

    Όπως ο 42χρονος, έτσι και ο αστυνομικός ζήτησαν συγνώμη από τον κομμωτή και τη σύζυγό του. Απολογούμενος ο αστυνομικός ισχυρίστηκε ότι ο 42χρονος το μόνο που του είχε ζητήσει ήταν να τον ειδοποιήσει με ένα τηλεφώνημα όταν ο κομμωτής θα έφευγε από το μαγαζί του.

    Πρόεδρος: «Πώς δεχθήκατε να το κάνετε αυτό; Είστε αστυνομικός;»

    Κατηγορούμενος: «Επέμενε να τον βοηθήσω. Εγώ δεν έκανα τίποτα. Το μόνο που έκανα ήταν το τηλεφώνημα.»

    Εισαγγελέας: «Πήρατε όμως εννέα φορές τηλέφωνο τον συγκατηγορούμενό σας εκείνη την ημέρα.»

    Κατηγορούμενος: «Ήμουν αγχωμένος.»

    Αύριο αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου για τους τρεις κατηγορουμένους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Υπόσχεση Δραγασάκη σε τραπεζίτες: Έως 15 Μαΐου η ψήφιση της διάταξη για την προστασία των τραπεζικών στελεχών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο απόλυτος έρωτας: Όταν ο 15χρονος Μακρόν φίλησε την 40χρονη καθηγήτριά του (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σωφρονιστικοί: «Εάν χυθεί ξανά αίμα συναδέλφων μας, ηθική αυτουργός θα είναι η πολιτική ηγεσία»



    ΣΧΟΛΙΑ