• Business

    Υπόθεση Energa: «Όχι» των δικαστών στο αίτημα αποφυλάκισης του Άρη Φλώρου

    Φλώρος

    Άρης Φλώρος


    Σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και αυτοκτονικές τάσεις επικαλέστηκε ο επιχειρηματίας Αρης Φλώρος, διεκδικώντας την αποφυλάκιση του.
    Οι δικαστές απέρριψαν το αίτημά του, κλείνοντας του ξανά την πόρτα της φυλακής μέχρι να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό για το σκάνδαλο της Energa – Hellas Power.
    Αντίθετα, οι δικαστές ανέστειλαν την εκτέλεση της ποινής της Μαρίας Σκλαβάκη και διέταξαν την αποφυλάκισή της. Είναι η κατηγορούμενη που μεσούσης της δίκης, έβγαλε το ηλεκτρονικό «βραχιολάκι» της επιτήρησης της και επιχείρησε να διαφύγει.
    Στη φυλακή θα παραμείνει ο σύζυγός της Σκλαβάκη, Πέτρος Νικολοθανάσης. Η δική του αίτηση απορρίφθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών.
     Ο Αρης Φλώρος, η πρώην γραμματέας του, Μαρία Σκλαβάκη και ο σύζυγός της ήταν οι τρεις από τους 11 καταδικασθέντες που δεν κατάφεραν να κερδίσουν αναστολή στην εκτέλεση της ποινής τους μέχρι να δικαστούν σε δεύτερο βαθμό. Οι υπόλοιποι εννέα είχαν αφεθεί ελεύθεροι.

    «Πάσχει από αυτοκτονικό ιδεασμό»

    Ο Αρης Φλώρος πρωτόδικα καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 21 ετών και χρηματική ποινή 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.

    Ο επιχειρηματίας σήμερα απουσίαζε από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών. Οι συνήγοροί του υποστήριξαν ότι ο Αρης Φλώρος πάσχει από καταθλιπτική διαταραχή και αυτοκτονικό ιδεασμό.

    Οπως είπαν, «έχει ένα αισθημα απόσυρσης από τη μαχη του, παραίτησης, παραληρηματικής ιδέας ότι το κράτος δεν τον ακούει. Βρίσκεται σε ένα δύσκολο ψυχολογικό σημείο».

    Στο δικαστήριο κατέθεσε ο  Απόστολος Τσιάμης, ψυχίατρος του Ψυχιατρείου Κορυδαλλού, ο οποίος υποστήριξε πως ο Αρ. Φλώρος έχει “αρνητικές σκέψεις και προθέσεις” και νοσηλεύεται στο Ψυχιατρείο Κορυδαλλού. ” Εχει έντονο το αίσθημα απολυτότητας και ότι διώκεται για να διώκεται. Κρατείται στο ισόγειο λόγω  αυτοκτονικών τάσεων”, υποστήριξε ο γιατρός.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αρης Φλώρος – Βασίλης Μηλιώνης: Γιατί ο ένας μπήκε στη φυλακή και ο άλλος παρέμεινε ελεύθερος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άρχισαν οι απολογίες για τα διαφημιστικά κονδύλια στα έντυπα του Π. Μαυρίκου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εισαγγελέας: «Να παραμείνει στη φυλακή η Ηριάννα»



    ΣΧΟΛΙΑ