• Πολιτική

    Οικονομικός εισαγγελέας: Στη Χάγη για τα Panama papers και αίτημα στην Εισαγγελία του Παναμά για άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών

    Panama Papers


    Η αποκρυπτογράφηση των Panama Papers και το κυνήγι τη φοροδιαφυγής και της κρατικής διαφθοράς για τους οικονομικούς εισαγγελείς πέρασε από τη Χάγη. Εκεί μετέβησαν την περασμένη εβδομάδα ο οικονομικός εισαγγελέας και δύο επίκουροι του εισαγγελείς και σε συνάντηση με τη Γενική Εισαγγελέα του Παναμά παρέδωσαν λίστα με υποθέσεις που ήδη διερευνώνται στην Ελλάδα και εμπλεκόμενες εταιρείες και ιδρύματα, τα ονόματα των οποίων βρίσκονται στη λίστα του Παναμά.
     
    Ο κ.Αθανασίου και οι εισαγγελείς Ελένη Τουλουπάκη και Χρήστος Ντζούρας ζήτησαν από την Εισαγγελέα του Παναμά το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και επικέντρωσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, τα αιτήματά τους σε αυτές τις εταιρείες και τα ιδρύματα προκειμένου να αποκαλυφθούν οι πραγματικοί δικαιούχοι τους.
    Στο στόχαστρό τους επίσης και συγκεκριμένοι Έλληνες της λίστας.
     
    Οι πληροφορίες ωστόσο λένε ότι η Γενική Εισαγγελέας του Παναμά ενημέρωσε τους Ελληνες εισαγγελείς ότι μπορούν να δοθούν στοιχεία μόνο για υποθέσεις κρατικής διαφθοράς και όχι για φοροδιαφυγή καθώς στον… παράδεισο του Παναμά δεν υπάρχει αδίκημα φοροδιαφυγής.
    Αυτό σημαίνει πως η Εισαγγελία Διαφθοράς θα πρέπει να προσκομίσει στοιχεία ενδεχόμενης εμπλοκής σε κρατική διαφθορά για όλους τους Ελληνες των Panama Papers. Μόνο έτσι θα λάβει τα πολυπόθητα στοιχεία που ζητά.
     

    Το ελληνικό κλιμάκιο βρέθηκε στη Χάγη συμμετέχοντας στις συναντήσεις που οργανώθηκαν από την Eurojust, με τη συμμετοχή εισαγγελέων και από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες αλλά και τις ΗΠΑ. Για όλες το μεγάλο ζητούμενο ήταν τα Panama Papers και πώς θα αποκτήσουν στοιχεία από τον Παναμά για να ανοιχθούν τραπεζικοί λογαριασμοί και να αποκαλυφθεί εάν η ροή του χρήματος είναι νόμιμη ή όχι.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σήμερα στη Βουλή ο Νίκος Παππάς για να απαντήσει για το ταξίδι στη Βενεζουέλα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: H μεγάλη μάχη της AVIS: O όμιλος Κoc συζητάει με την Πειραιώς για την εξαγορά της

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΔΝΤ: Έχει γίνει σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις – Παραμένουν ανοιχτά σημαντικά θέματα



    ΣΧΟΛΙΑ