• Top Stories

    «Οικογενειακή υπόθεση»: Αγόραζαν ΙΧ με πλαστά εμβάσματα (pics)

    • NewsRoom


    Στην αναζήτηση τυχόν θυμάτων «οικογενειακής» σπείρας που αγόραζε ΙΧ με πλαστά εμβάσματα βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ.

    Πρόκειται για πατέρα και γιο, τα στοιχεία των οποίων έδωσε η αστυνομία στη δημοσιότητα.

    Ο 49χρονος πατέρας είναι ο Φώτιος Σαμπάνης του Νικηφόρου και της Σοφίας, που γεννήθηκε στις Σέρρες το 1968 και ο 27χρονος γιος του Ιωάννη Γιουσουφίδη του Φωτίου Σαμπάνη και της Μαρίας Γιουσουφίδου, που γεννήθηκε στην Αθήνα το 1990.

    Και οι δυο κατηγορούνται για απάτη από κοινού κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα, με συνολικό όφελος που υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ.

    Το mondus operandi

    Οι δύο δράστες, εντόπιζαν αγγελίες πώλησης ΙΧ στο Ίντερνετ και παρουσιάζονταν ως ενδιαφερόμενοι πελάτες. Οι ίδιοι προέβαιναν στην αγορά των αυτοκινήτων με πλαστά εμβάσματα, που έδειχναν ότι δήθεν είχαν καταθέσει σε τράπεζα τα ποσά που ζητούσαν.

    Μέχρι στιγμής, η προανάκριση έχει διαλευκάνει δέκα απάτες και απόπειρες σε βάρος ιδιοκτητών οχημάτων που έγιναν τους τελευταίους δυο μήνες.

    ΙΧΙΧ

    Κατάφεραν να αποκτήσουν έτσι έξι οχήματα συνολικής αξίας 60.000 ευρώ από περιοχές της Θεσσαλονίκης και αποπειράθηκαν να πάρουν ένα ακόμη από περιοχή του Κιλκίς, τα οποία προσπαθούσαν να πουλήσουν άμεσα αναρτώντας αγγελίες.

    Από την πώληση δυο αυτοκινήτων είχαν κερδίσει συνολικά 14.700 ευρώ, ενώ προσπάθησαν να πουλήσουν ακόμα ένα αντί 10.500 ευρώ.

    Όταν ο 27χρονος συνελήφθη στις 21 Ιουλίου για την εξαπάτηση ενός 35χρονου στις Σέρρες, ο 49χρονος πατέρας του διέφυγε επιχειρώντας να εμβολίσει τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Σερρών.



    ΣΧΟΛΙΑ