• Top Stories

    Γονείς θυμάτων τροχαίων σε Κοντονή: «Καμία επιείκεια στους ασυνείδητους οδηγούς»

    Σταύρος Κοντονής, υπουργός Δικαιοσύνης

    Σταύρος Κοντονής, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης


    Βαρύτερες ποινές, χωρίς αναστολή για τους οδηγούς που προκαλούν θανατηφόρα τροχαία, αλλά και πιο γρήγορη απονομή της Δικαιοσύνης ζήτησαν από τον υπουργό Δικαιοσύνης μητέρες που έχουν χάσει τα παιδιά τους στην άσφαλτο.

    Κρατώντας φωτογραφίες των νεκρών παιδιών τους και με το σύνθημα «όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο», οι μαυροφορεμένες μητέρες πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο υπουργείο Δικαιοσύνης και στη συνάντηση που είχαν με τον Σταύρο Κοντονή του έθεσαν μία σειρά προτάσεων για να υπάρξει πιο γρήγορη, πραγματική και αυστηρή απονομή της Δικαιοσύνης.

    Οι γονείς ζητούν:
    • Διπλασιασμό των ποινών για τους υπαίτιους θανατηφόρων τροχαίων
    • Να μην δίνεται αναστολή στην εκτέλεση των ποινών τους
    • Σύσταση ειδικών τμημάτων στα δικαστήρια όλης της χώρας για να εκδικάζονται μόνο υποθέσεις τροχαίων.

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης ενημέρωσε τις μητέρες ότι βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση (σ.σ. από τον περασμένο Ιούνιο) νομοσχέδιο για την αυστηροποίηση του πλέγματος διοικητικών κυρώσεων για μεθυσμένους οδηγούς που προκαλούν δυστυχήματα. Η αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης μπορεί να φτάσει τα 5 έτη κι αν στο μέλλον συλληφθούν ξανά να οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ, θα τους αφαιρείται για πάντα το δίπλωμα οδήγησης.

    Ο κ. Κοντονής είπε επίσης στις μητέρες ότι προωθείται νομοθετική ρύθμιση για την επίταση των ποινών στις περιπτώσεις εγκατάλειψης θυμάτων από οδηγούς, ενώ βρίσκεται σε επαφή με τα συναρμόδια υπουργεία για την επανεξέταση των διοικητικών προστίμων που προβλέπονται στον ΚΟΚ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Παπαστράτος: Υπερ-τριπλασίασε κέρδη της παρά τη δραματική αύξηση της φορολογίας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ούτε μέτρα, ούτε διαφωνίες με τους δανειστές βλέπει ο Τζανακόπουλος

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΣτΕ: Συνταγματικά τα «τσουχτερά» πρόστιμα για αδήλωτους εργαζομένους



    ΣΧΟΛΙΑ