• Πολιτική

    Φαβορί για τη θέση του επικεφαλής του Eurogroup ο Αυστριακός Σέλινγκ

    • NewsRoom
    Σέλινγκ


    Τον Αυστριακό υπουργό Οικονομικών, Χανς Γεργκ Σέλινγκ, θέτει ως μεγάλο φαβορί για τη θέση του επικεφαλής του Eurogroup -και διάδοχο του Γερούν Ντάισελμπλουμ-, η αυστριακή εφημερίδα “Kurier”. Θεωρείται ο πιο άξιος “μνηστήρας” της θέσης του Ολλανδού πολιτικού, ο οποίος μετά τις προκλητικές δηλώσεις του σχετικά με τον Νότο και το πώς ξοδέυει τα χρήματά του αλλά και την ήττα του στις εκλογές της 15ης Μαρτίου, θεωρείται “τελειωμένος”.

    Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας, «οι ημέρες του Γερούν Ντάισελμπλουμ είναι μετρημένες». Μάλιστα, κάνει αναφορά και στο μέχρι πρότινος φαβορί για τον αντικαταστάτη του Ντάισελμπλουμ, τον Ισπανό υπουργό Οικονομικών Λούις ντε Γκίντος, ο οποίος δήλωσε στους Ευρωπαίους εταίρους ότι δεν ενδιαφέρεται για τη θέση. Άλλοι πιθανοί διάδοχοι του Ντάισελμπλουμ θα μπορούσαν να είναι οι υπουργοί Οικονομικών της Σλοβακίας Πίτερ Καζιμίρ, της Μάλτας Έντουαρντ Σικλούνα και της Πορτογαλίας Μάριο Σεντένο.

    Η αυστριακή εφημερίδα επιμένει να “πλέκει το εγκώμιο” του Σέλινγκ, τονίζοντας: «διαθέτει πολύ καλά χαρτιά. Ο Χανς Γεργκ Σέλινγκ έχει δείξει τις περγαμηνές του στις Βρυξέλλες».

    Τέλος, το πλέον σημαντικό είναι το γεγονός ότι ο Αυστριακός δηλώνει υπερ της συνέχισης των προγραμμάτων βοήθειας προς την Ελλάδα κι έχει δηλώσει πως ένα Grexit δεν φέρνει κανένα πλεονέκτημα. Επίσης πιστεύει πως η Ελλάδα θα εκπληρώσει τους όρους και πως θα λάβει την επόμενη δόση το καλοκαίρι.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στη Βουλή η δικογραφία για την υπόθεση Ερρίκος Ντυνάν

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: EuroWorking Group στις 30 Μαρτίου, Eurogroup στις 7 Απριλίου, αλλά συμφωνία πότε;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έρχεται νέα εισφορά για 250.000 «μπλοκάκηδες»

     

     

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ