• Top Stories

    Η ΕΡΤ του Τσακνή χορηγός σε έκθεση που υμνεί τη Βενεζουέλα του Maduro

    • NewsRoom
    Διονύσης Τσακνής

    Διονύσης Τσακνής, πρόεδρος ΕΡΤ


    Η ΕΡΤ του Διονύση Τσακνη προφανώς δεν έχει ακούσει για την Βενεζουέλα του “αρχιγκεμπελιστή”  Μαδούρο που καθημερινά εκτελεί δεκάδες πολίτες. Έτσι λοιπόν σαν να μην συμβαίνει τίποτα  στην Ελλάδα πραγματοποιείται έκθεση φωτογραφίας για τη Βενεζουέλα με… χορηγό επικοινωνίας την ΕΡΤ. Η έκθεση φωτογραφίας «Βενεζουέλα, χώρα εν κινήσει» αποτελεί πρωτοβουλία της πρεσβείας της Βενεζουέλας, η οποία προσπαθεί να αποκαταστήσει τη «φήμη» της λατινοαμερικάνικης χώρας.

    Η κίνηση αυτή έχει έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στα social media, καθώς σύμφωνα με απόφαση της ΕΡΤ, θα μεταδίδονται ραδιοφωνικά μηνύματα, ενώ θα προβάλλεται και διαφημιστικό μήνυμα στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ.

    Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, «η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, έχει την τιμή να προσκαλέσει τη Βενεζουελάνικη και λατινοαμερικάνικη κοινότητα και το ευρύτερο κοινό στα εγκαίνια της διαδραστικής έκθεσης φωτογραφίας «Βενεζουέλα, χώρα εν κινήσει», που θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 20 Ιουνίου 2017, στις 19.30, στον πολιτιστικό χώρο Φρανσίσκο Ντε Μιράντα».

    Τι είχαν μεταδώσει τα διεθνή media νωρίς το απόγευμα 

    Ηχηρή προειδοποίηση για την οικονομία της Βενεζουέλας εξέδωσε η Standard & Poor’s, υποβαθμίζοντας παράλληλα την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας, την ώρα που οι οικονομικές συνθήκες επιδεινώνονται και οι πολιτικές αναταραχές εντείνονται.

    Όπως αναφέρουν ξένα μέσα, η S&P προχώρησε στην υποβάθμιση τη Βενεζουέλα πιο βαθιά στην κατηγορία των «σκουπιδιών», σε «CCC-», από «CCC».

    Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, η υποβάθμιση αντανακλά τη συνεχιζόμενη επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών, την κλιμάκωση των πολιτικών αναταραχών και την επίσης επιδείνωση των συνθηκών ρευστότητας. «Η οικονομική πολιτική παραμένει ασταθής, σε περιβάλλον πολύ υψηλού πληθωρισμού, σοβαρών δημοσιονομικών, νομισματικών και συναλλαγματικών δυσκαμψιών και πολύ αυστηρών ελέγχων στις εισαγωγές», σημειώνει η S&P.

    Ο οίκος υπογραμμίζει ότι οι πρόσφατες εξελίξεις έχουν αυξήσει τον κίνδυνο χρεοκοπίας της Βενεζουέλας και προσθέτει ότι η χώρα, που αισθάνεται τον αντίκτυπο των χαμηλών τιμών του πετρελαίου για κάποια χρόνια, ενδεχομένως δεν καταφέρει να βρει χρηματοδότηση με συνέπεια να μην μπορέσει να αποπληρώσει τα χρέη της.

    «Εκτιμούμε ότι η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει δυσκολίες στην εξυπηρέτηση του χρέους ύψους 2,8 δισ. δολαρίων στο δεύτερο εξάμηνο του 2017 και περίπου 7 δισ. δολαρίων το 2018», ανέφερε η S&P προβλέποντας ότι το ΑΕΠ της Βενεζουέλας θα συρρικνωθεί κατά 6% το 2017 και ο πληθωρισμός θα εκτιναχθεί στο 950% φέτος, από 500% το περασμένο έτος.



    ΣΧΟΛΙΑ