• Top Stories

    Έρευνα-καταπέλτης: Πέντε φορές περισσότερες οι πτωχεύσεις στην Ελλάδα τα έτη της κρίσης


    Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το επιχειρείν στην Ελλάδα τα χρόνια της κρίσης.

    Η χώρα μας καταγράφει άλλη μια αρνητική πρωτιά καθώς βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τις 22 χώρες με τις περισσότερες πτωχεύσεις.

    Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στη λίστα των 22 χωρών που παρακολουθεί η εταιρεία ασφάλισης πιστώσεων Atradius η οποία διαπιστώνει πως η Ελλάδα έχει 5 φορές περισσότερες πτωχεύσεις σε σχέση με την προ κρίσης περίοδο.

    Τέσσερις είναι στην Πορτογαλία, 2,4 στην Ιταλία, 2,2 στην Ιρλανδία και 2 φορές στην Ισπανία.

    Η πτώση κατά 2% που εκτιμάται ότι θα καταγραφεί στη χώρα μας είναι η μικρότερη αποκλιμάκωση που παρατηρείται μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης, σύμφωνα με την «Καθημερινή».

    Οι κλάδοι των τροφίμων και των ηλεκτρονικών αναμένεται να είναι μεταξύ αυτών που θα καταγράψουν μείωση των πτωχεύσεων, ενώ οι πτωχεύσεις στον κατασκευαστικό κλάδο, στον κλάδο της ένδυσης και των μηχανών, αναμένεται να παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα.

    Η πιστωτική επέκταση αναμένεται να παραμείνει ασθενική και το 2017, καταγράφοντας οριακή αύξηση κατά 0,7%, ενώ για το 2018 η πρόβλεψη είναι για πιστωτική επέκταση της τάξεως του 2,1%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πολιτική δίωξη από τον Γαβρόγλου καταγγέλλει ο Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μύκονος, Νάξος, Σέριφος: Νέα λουκέτα από φορολογικούς ελέγχους

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ιδού τι έλεγε σε βιβλίο του o Πάνος Καμμένος προ 25 ετών: Οι τρομοκράτες δρουν στον χώρο της αριστεράς



    ΣΧΟΛΙΑ