• Πολιτική

    Επίθεση Φίλη σε Τσακαλώτο για τα πλεονάσματα – Στο χιούμορ το έριξε ο υπουργός

    Νίκος Φίλης

    Νίκος Φίλης


    Βαρύ ήταν το κλίμα στη συζήτηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρώην υπουργό παιδείας, Νίκο Φίλη και τον υπουργό οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο να εμπλέκονται σε έντονο διαπληκτισμό.

    Ο κ. Φίλης άσκησε σφοδρή κριτική για τη στρατηγική υπεραπόδοσης του πλεονάσματος, καταγγέλοντας έμμεσα ότι βάρυνε την ελληνική κοινωνία.

    Ο πρώην υπουργός άφησε αιχμές για τις υποθέσεις Σαββίδη και Καλογρίτσα, επισημαίνοντας ότι έγιναν λάθος χειρισμοί, ενώ επανέλαβε όσα ανέφερε σε πρόσφατο άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» περί της συμφωνίας, ότι δηλαδή αποτελεί απλά «συμφωνία παράτασης του ασφυκτικού μνημονιακού πλαισίου».

    «Οι ξένοι δε θέλουν να μας ρίξουν, αλλά να μας απαξιώσουν», ανέφερε ο κ. Φίλης ζητώντας διευκρινίσεις για τον τρόπο εφαρμογής των αντιμέτρων από τον κ. Τσακαλώτο.

    Προβληματισμούς και τη διαφωνία της με την συγκεκριμένη πολιτική που ακολουθείται εξέφρασε και η αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου. Μάλιστα, χαρακτήρισε τα αντίμετρα «την αναδιανομή των φτωχών».

    Πάντως, παρά τις έντονες ανησυχίες των βουλευτών, ο κ. Τσακαλώτος δεν έχασε καθόλου την αίσθηση του χιούμορ του. Όπως είπε, ακόμα και αν το 2019 πιάσουμε πλεόνασμα 4% και όχι 5,5% (δηλαδή 3,5% του στόχου, συν 2% επιπλέον που είναι το ύψος του συνόλου των αντιμέτρων), τότε σε μια τέτοια περίπτωση, επειδή θα είμαστε εκτός μνημονίου από το φθινόπωρο του 2018, το επιπλέον 0,5% του πλεονάσματος «θα το κάνουμε ό,τι θέλουμε!» Όπως πρόσθεσε χαριτολογώντας, «Θα δώσουμε 1.000 ευρώ σε κάθε Παοκτζή».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ξαφνική επίθεση σε Μπόμπολα και Ψυχάρη από τη Νέα Δημοκρατία, με το βλέμμα στον Ιβάν Σαββίδη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αναστάτωση στη Νέα Σμύρνη – Άνδρας πυροβολούσε από το μπαλκόνι του παιδιά που έπαιζαν

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σοκαριστική ομοιότητα: Η προειδοποίηση στο Facebook που θυμίζει την υπόθεση βιασμού στη Δάφνη



    ΣΧΟΛΙΑ