• Top Stories

    Επιστροφή Ντάισελμπλουμ με «άγριες διαθέσεις»: Τι θα ζητήσει, ποιους θα συναντήσει

    • NewsRoom
    Γερούν Ντάισελμπλουμ

    Γερούν Ντάισελμπλουμ, επικεφαλής Eurogroup


    Σε λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 25 Σεπτεμβρίου αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

    Ο αξιωματούχος θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως στη συνάντηση που θα έχει με το οικονομικό επιτελείο θα υπενθυμίσει στα κυβερνητικά στελέχη τις υποχρεώσεις της Ελλάδας έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

    Σύμφωνα με το ant1news.gr «αγκάθια» όπως τα ληξιπρόθεσμα, το δημόσιο και τα κόκκινα δάνεια είναι πρώτα στην ατζέντα, με τις όποιες εντάσεις των δανειστών.

    Ο πρόεδρος της ευρωομάδας αναμένεται ακόμα να αναφερθεί στις έως τώρα επιτυχίες της Κυβέρνησης να δρομολογήσει τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις αλλά θα ζητήσει επίσπευση αυτών για να επανέλθει η οικονομία σε ρυθμούς ανάπτυξης και στην κανονικότητα, αφού η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που βρίσκεται για όγδοο χρόνο σε ύφεση.

    Σχετικά με το χρέος θα επιμείνει ότι αυτό θα διευθετηθεί περαιτέρω εάν χρειαστεί στο τέλος του προγράμματος και εφόσον είναι αναγκαίο, που είναι και γερμανική θέση και εμμονή.

    Στο μεταξύ έως τα τέλη του Σεπτέμβρη ή τον Οκτώβρη δεν αποκλείεται να επισκεφθεί την Αθήνα και η Κριστίν Λαγκάρντ, για συναντήσεις σε υψηλό επίπεδο και βέβαια για να μεταφέρει τα δικά της μηνύματα και σε ότι αφορά την ανάπτυξη και το χρέος.



    ΣΧΟΛΙΑ