• Ελλάδα

    Οπλισμένος άνδρας κατέλαβε τα γραφεία του ΟΚΑΝΑ στη Σούδα Χανίων

    • NewsRoom
    ΟΚΑΝΑ


    Συναγερμός σήμανε στην Αστυνομική διεύθυνση Χανίων, καθώς ένας οπλισμένος άνδρας έχει καταλάβει αυτή την ώρα τα γραφεία του ΟΚΑΝΑ, στην Σούδα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του «zarpanews.gr», πρόκειται για έναν 45χρονο πατέρα πέντε παιδιών που συμμετέχει στο πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ.

    Ο άνδρας ζητά να δει τον Εισαγγελέα και να μιλήσει στον δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα, καθώς φαίνεται ότι θέλει να ανανεώσει την άδεια του περιπτέρου του και δεν μπορεί, ενώ υπάρχει κίνδυνος να του το κλείσουν.

    Σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται σε απόγνωση, αφού το μοναδικό του εισόδημα για να ζήσει την σύζυγο και τα 5 παιδιά του προέρχονται από ένα περίπτερο στον Ενετικό Λιμάνι Χανιών, όπου θα το γκρεμίσει ο Δήμος Χανίων.

    Στο σημείο έσπευσε άμεσα ισχυρή αστυνομική δύναμη ωστόσο ο 45χρονος μόλις τους είδε άρχισε να πυροβολεί εναντίον τους με τους αστυνομικούς να ανταποδίδουν. Δεν κρατά ομήρους, ωστόσο στο κτίριο που έχει καταλάβει, βρίσκονται τρεις εργαζόμενοι οι οποίοι έχουν κλειδωθεί σε ένα γραφείο.

    Σύμφωνα με τον Ant1, που μίλησε με τον ένοπλο, ο δράστης δήλωσε πως έχει τραυματιστεί στα πόδια από την ανταλλαγή πυροβολισμών.

    Σημειώνεται πως αυτή την ώρα στο σημείο έχει φθάσει ειδικός ψυχολόγος διαπραγματευτής της ΕΛΑΣ προκειμένου να πείσει το δράστη να παραδοθεί καθώς και πρόσωπα του συγγενικού του περιβάλλοντος, ενώ όπως έγινε πριν από λίγο γνωστό ο δήμαρχος Χανίων σε μια προσπάθεια να εκτονωθεί η κατάσταση ανέλαβε γραπτή δέσμευση ότι, τουλάχιστον για την καλοκαιρινή περίοδο, δεν θα εφαρμοστεί η απόφαση κατεδάφισης.

    Στον ΟΚΑΝΑ ο δήμαρχος Χανίων Τ. Βάμβουκας

    Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας ο οποίος έσπευσε αμέσως στα γραφεία του ΟΚΑΝΑ για να μιλήσει με τον 45χρονο άνδρα.

    Μάλιστα, ο κ. Βάμβουκας γνωρίζει το περιστατικό καθώς κατά τα παρελθόν έχει συνομιλήσει αρκετές φορές με τον 45χρονο για το θέμα του περιπτέρου.

    «Πρόκειται για ένα περίπτερο που βρίσκεται στο χώρο του Ενετικού Λιμανιού στα Χανιά και έπρεπε να κατεδαφιστεί για να προχωρήσουν οι εργασίες. Με τον 45χρονο έχουμε μιλήσει πολλές φορές και μάλιστα καθυστερήσαμε όσο μπορούσαμε την ανάκληση της άδειας ωστόσο αυτό δεν μπορούσε να συνεχιστεί κι έτσι προχωρήσαμε στην ανάκληση», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost.gr ο κ. Βάμβουκας ενώ την ίδια ώρα τόνισε πως ο ίδιος είχε προτείνει μία σειρά λύσεις στον 45χρονο – όπως να πάρει άλλο περίπτερο – αλλά εκείνος δεν δέχθηκε καμία πρόταση.

    Φωτογραφία: zarpanews.gr



    ΣΧΟΛΙΑ