• Top Stories

    Εδώ θα διεξαχθεί η συνάντηση της Bildeberg

    Bildeberg


    Σε πολυτελές ξενοδοχείο στη Virginia θα διεξαχθεί φέτος η ετήσια συνάντηση της Λέσχης Bildeberg.
    Το «ραντεβού» έχει δοθεί για τις αρχές Ιουνίου και στη συνάντηση θα συμμετάσχουν εξέχουσες προσωπικότητες του πολιτικού και οικονομικού κόσμου.
    Σύμφωνα με πληροφορίες τους συμμετέχοντες θα φιλοξενήσει το πολυτελές ξενοδοχείο Westfields Marriott στο Chantilly της Virginia. Η συνάντηση θα είναι τετραήμερη και θα διαρκέσει από την 1η έως τις 4 Ιουνίου.
    Κάθε χρόνο περίπου 130 προσωπικότητες το οικονομικού, πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου ανταλλάσσουν απόψεις για τις εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο στην καθιερωμένη συνάντηση της Λέσχης Bildeberg.
    Η παγκόσμια πολιτική και οικονομική ανάπτυξη, οι διατλαντικές σχέσεις και η παγκοσμιοποίηση τίθενται μεταξύ άλλων στο επίκεντρο των συνομιλιών οι οποίες γίνονται κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς να υπάρχει δημοσιογραφική κάλυψη. Παράλληλα, συνήθως δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις ή συνεντεύξεις Τύπου.
    Marriott
    Marriott
    Η Λέσχη ιδρύθηκε το 1954 και έλαβε το όνομά της από το πρώτο μέρος όπου συγκλήθηκε. Επρόκειτο για το ξενοδοχείο Bilderberg στην πόλη Oosterbeek της Ολλανδίας.
    Στόχος της πρώτης συνάντησης ήταν η τόνωση των σχέσεων μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ.
    Έκτοτε έχουν διαρρεύσει διάφορες φήμες, με τους επικριτές να κατηγορούν τους συμμετέχοντες πως λαμβάνουν αποφάσεις για τις εξελίξεις στον κόσμο χωρίς να έχουν προηγηθεί δημοκρατικές διαδικασίες. 



    ΣΧΟΛΙΑ