• Top Stories

    Δεν έγινε αποδεκτή η πρόταση Σκουρλέτη από τους εργαζομένους της ΠΟΕ – ΟΤΑ

    Τράκας


    Μη αποδεκτή από την πλευρά της ΠΟΕ – ΟΤΑ έγινε η ρύθμιση Σκουρλέτη, όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Νίκος Τράκας, το πρωί της Δευτέρας. Μάλιστα, σκοπεύουν να παρουσιάσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι την δική τους, όπως είπε:

    «Καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της. Διαβάζοντας με τους νομικούς μας τη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης, τη γυρίσαμε πίσω στον κύριο Σκουρλέτη γιατί αυτή η ρύθμιση αφήνει στο δρόμο 10.000 συμβασιούχους».

    Σήμερα λοιπόν, Δευτέρα, το εκτελεστικό όργανο της ΠΟΕ – ΟΤΑ, θα συναντηθεί με τον υπουργό Εσωτερικών και θα καταθέσει μία πρόταση που «είναι συμβατή με το Σύνταγμα», όπως λένε.

    Στην νέα πρόταση, προβλέπονται προσλήψεις προσωπικού για την κάλυψη αναγκών καθαριότητας μέσω ειδικών αντικειμενικών διαδικασιών υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ.

    Ακόμη προτείνουν αντικειμενικά κριτήρια στην πρόσληψη προσωπικού, όπως των απαιτούμενων για κάθε κλάδο προσόντων και εμπειρία σε συναφείς υπηρεσίες των ΟΤΑ.

    Το τελευταίο που καταφέρνει, με την πρότασή του, το εκτελεστικό όργανο της ομοσπονδίας, είναι να εξαιρεθούν τα όρια ηλικίας και να απετραπεί η ιδιωτικοποίηση του χώρου.

    Τέλος με την πρόταση του, το εκτελεστικό όργανο της ΠΟΕ-ΟΤΑ επιτυγχάνει την εξαίρεση των ορίων ηλικίας ενώ παράλληλα γίνεται ξεκάθαρο πως είναι αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση του χώρου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Σκουρλέτης παρουσίασε στους συμβασιούχους την νομοθετική ρύθμιση για την καθαριότητα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συναγερμός από το ΚΕΕΛΠΝΟ για τα σκουπίδια – Οι κίνδυνοι για την υγεία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η πρόταση του Μπουτάρη για τα σκουπίδια



    ΣΧΟΛΙΑ