• Top Stories

    Χρυσόγονος: Υπάρχει ανάγκη για την σύσταση πανεπιστημιακής αστυνομίας

    Χρυσογόνος

    Ο ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσογόνος


    O ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος, με την ιδιότητα και του πανεπιστημιακού, πρότεινε σήμερα τη σύσταση πανεπιστημιακής αστυνομίας, που θα υπάγεται στις εντολές του πρύτανη.

    «Για το ζήτημα του πανεπιστημιακού ασύλου εφόσον προβλέπεται στο Σύνταγμα η αυτοδιοίκηση των πανεπιστημίων, θα έπρεπε να υπάρχει πανεπιστημιακή αστυνομία στην οποία θα πρέπει να ανατίθεται η φύλαξη», δήλωσε. Βεβαίως, ο ευρωβουλευτής υπογράμμισε πως δεν πρέπει να είναι ξέφραγο αμπέλι οι πανεπιστημιακοί χώροι όπως έγινε πέρυσι με το κάμπινγκ στο ΑΠΘ.

    «Οι φραστικές οξύτητες δεν ωφελούν… Η ανώτατη εκπαίδευση έχει μεγάλα προβλήματα που για να επιλυθούν πρέπει να καταστούν αντικείμενο διαλόγου μεταξύ των δυνάμεων του συνταγματικού τόξου, των φορέων της ακαδημαϊκής ενότητας, των ενώσεων των φοιτητών, του προσωπικού», επεσήμανε σε συνέντευξή του στον Σκάι.

    Όπως ανέφερε ο κ. Χρυσόγονος, ο νόμος του 2011 (νόμος Διαμαντοπούλου) δεν απέδωσε στην πράξη, καθώς φάνηκε ότι δεν αποδίδουν τα Συμβούλια των Πανεπιστημίων επειδή συνέβαλαν στη γραφειοκρατία.

    Σχετικά με την έφοδο του Ρουβίκωνα στη Βουλή ανέφερε ότι «το πραγματικό πρόβλημα ασφάλειας δεν είναι να πετάξουμε τρικάκια, αλλά μολότοφ, η βία είναι το πραγματικό πρόβλημα».

    «Εμένα δεν με ενοχλούν τα τρικάκια, με ενοχλούν οι μολότοφ. Χώρος για να πετάς τρικάκια δεν είναι το προαύλιο της Βουλής, είναι το Σύνταγμα, αλλά τέλος πάντων δεν είναι αυτό το πρόβλημα», δήλωσε ο Κώστας Χρυσόγονος.

    Όσον αφορά στις δικαστικές περιπέτειες του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, ο κ. Χρυσόγονος κατέληξε ότι «στα μνημόνια δεν μπήκαμε επειδή το έλλειμμα φούσκωσε από το 13,5% στο 15,5% το 2009 προφανώς και μπήκαμε στα μνημόνια επειδή η χώρα είχε χάσει το παραγωγικό της μοντέλο».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κηρύχθηκε υπό πτώχευση η «Hondos Center Πολυκαταστήματα»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:Θεόδωρος Φέσσας- Ευτυχια Κουτσουρέλη: Γιατί βούλιαξε η BriQ στο Ελληνικό χρηματιστήριο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιάνης Βαρουφάκης: Ήμουν δυστυχώς ο μόνος στην κυβέρνηση που ήθελε να δώσει μάχη



    ΣΧΟΛΙΑ