ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, το σημερινό Eurogroup, αναμένεται να εγκρίνει δόση ύψους 8,5 δισ.ευρώ προς την Ελλάδα.
Επικαλούμενο δύο υψηλόβαθμους αξιωματούχους με γνώση των συνομιλιών για την Ελλάδα, το Bloomberg υπογραμμίζει πως η εκταμίευση των συγκεκριμένων χρημάτων προϋποθέτει την τελική έγκριση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, οι οποίοι συνεδριάζουν σήμερα, αυτήν την ώρα, στο Λουξεμβούργο.
Το πρακτορείο σημειώνει ότι ο αρχικός προγραμματισμός έκανε λόγο για την απελευθέρωση 7,4 δισ. ευρώ, τα οποία θα αφορούσαν τις αποπληρωμές ομολόγων του Ιουλίου.
Τις τελευταίες ώρες, όπως διεφάνη και από τις δηλώσεις που έκαναν οι ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης, λίγο πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, όλα δείχνουν πως θα υπάρξει συμφωνία ως προς την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης -μια εξέλιξη, η οποία «ανάβει» το πράσινο φως για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: To Politico καρφώνει τον Τσίπρα: Καημένε Αλέξη τι τηλεφωνάς, η Ελλάδα αποικία χρέους
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παρασκήνιο από Μαξίμου: «Εάν δεν κάνει κάποιες σοβαρές κινήσεις η Γερμανία τότε πάμε για την Σύνοδο»
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Bloomberg: Το Eurogroup θα αφήσει «ξεκρέμαστο» τον Αλέξη Τσίπρα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ποιο μοντέλο είναι η Ferrari της Πόπης Σεμερτζίδου που δέσμευσε η Αρχή για το Ξέπλυμα και πόσο κοστίζει
- AEGEAN-INDIGO: Μαζί στο στοίχημα για την αγορά της Ινδίας- Στόχος ο 4πλασιασμός της σημερινής κίνησης
- ΔΕΗ myHome Plan: Με 60 ευρώ, περισσότερα από ενέργεια σε ένα λογαριασμό
- ΠΑΣΟΚ–ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ: Συγκλίσεις χωρίς πυξίδα, μέτωπα χωρίς ηγεσία
