• Top Stories

    Αποκαλύψεις Σόιμπλε: Να τι συζητήσαμε με τον Τσίπρα πριν τις εκλογές του 2015

    • NewsRoom
    Σόιμπλε


    Σε αποκαλύψεις αναφορικά με το περιεχόμενο της συνάντησης του με τον Αλέξη Τσίπρα, λίγον πριν τις εκλογές του 2015, προχωρά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

    Ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, σε δηλώσεις στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, «Ιστορίες», που θα προβληθεί την ερχόμενη Τρίτη, αναφέρεται στην περίοδο που ο Αλέξης Τσίπρας, από την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ασκούσε κριτική στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, κατά τη διάρκεια του προεκλογικού του αγώνα.

    Όπως αναφέρει ο κ. Σόιμπλε, όταν άκουσε τον ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ να αναλύει το σκεπτικό της προεκλογικής του εκστρατείας για μια πολιτική εντός της ΕΕ αλλά χωρίς να ακολουθεί τα συμφωνημένα από το δεύτερο μνημόνιο, ευχήθηκε κατ’ ιδίαν στον κ. Τσίπρα να μην κερδίσει τις εκλογές, «για το δικό του συμφέρον».

    «Είχαμε συναντηθεί όταν ήταν αρχηγός της αντιπολίτευσης και μου είπε ότι θα κάνει έναν προεκλογικό αγώνα με την υπόσχεση ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρώπη, δίχως τους όρους του μνημονίου. Και τότε του είπα πως εύχομαι για το δικό του συμφέρον, να χάσει τις εκλογές, γιατί δεν θα μπορούσε να τηρήσει τις υποσχέσεις του», τόνισε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: DW: Ο Σόιμπλε ήθελε την Ελλάδα ως παράδειγμα για να καταστήσει σαφές σε μεγάλες χώρες από τι απειλούνται

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Παγώνει» η υποχρέωση δικαστικών για ηλεκτρονικό πόθεν έσχες

     



    ΣΧΟΛΙΑ