• Πολιτική

    Απίστευτο: Περισσότεροι από ένας στους τρεις Έλληνες αντιμετωπίζουν κατάματα τη φτώχεια

    • NewsRoom
    Φτώχεια


    Η φτώχεια, χτυπά επικίνδυνα την πόρτα. Με βάση τα στοιχεία που έδωσε στο φως της δημοσιότητας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο θέμα των εργασιακών δικαιωμάτων στην ευρωζώνη, για την Ελλάδα, τα στοιχεία είναι πολύ άσχημα. Τόσο κοινωνικά, όσο και προσωπικά και σε κάθε τομέα.

    Στη χώρα μας, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει ο πιο μεγάλος κίνδυνος για φτώχεια σε όλη την Ευρώπη, αφού το ποσοστό είναι κοντα στο 35,7%.

    Φυσικά, η χώρα έχει και την πρώτη θέση στο ποσοστό ανθρώπων που έχουν υλικές στερήσεις, όπου το ποσοστό είναι ένας στους 5 (22,2%).

    Μόνο δύο χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταφέρνουν να βρίσκονται από κάτω μας, σε αυτά τα δύο ποσοστά. Αυτές δεν είναι άλλες από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

    Ακόμη, δεν υπάρχει δυνατό κράτος πρόνοιας, αφού η επίδραση των κοινωνικών παροχών δεν βοηθάει στην αντιμετώπιση τη φτώχειας. Συγκεκριμένα, φτάνει μόλις το 4,1%, ενώ το 2015 στην ευρωζώνη το νούμερο ήταν υπερδιπλάσιο, αγγίζοντας το 8,5%.

    Είναι περίεργο πάντως ότι υπάρχουν τέτοια προβλήματα και δυσκολίες επίλυσής τους, τη στιγμή που η Ελλάδα ξόδευε περισσότερα χρήματα σε προγράμματα κοινωνικής προστασίας από 14 κράτη- μέλη της ευρωζώνης, όπως πχ. η Γερμανία και το Λουξεμβούργο.

    Οι δαπάνες της ελληνικής κυβέρνησης για κοινωνική προστασία, έφταναν στο 20,5% του ΑΕΠ, όταν στην ευρωζώνη είναι 20,1%, σύμφωνα με στοιχεία προ διετίας της Κομισιόν.

    Φυσικά, επηρεάζεται και η Υγεία, όπου το 12,3% του συνολικού πληθυσμού δήλωσε πως δεν έλαβε την ιατρική περίθαλψη που χρειαζόταν. Είναι το δεύτερο χειρότερ ποσοστό μετά το 12,7% της Εσθονίας.

    Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει η Ελλάδα και από εκείνες τις χώρες που έχουν τα πιο σοβαρά προβλήματα στην εισοδηματική ανισότητα, μέσα στην νομισματική ένωση. Συγκεκριμένα, το πιο πλούσιο 20% του πληθυμσού, είχε 6,5 φορές μεγαλύτερο εισόδημα από το πιο φτωχό 20%. Τα πράγματα, σε αυτό, είναι χειρότερα μόνο στην Λιθουανία (7,5 φορές) και την Ισπανία (6,9 φορές).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Τσεκούρι» έως και 350 ευρώ σε 900.000 κύριες συντάξεις

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φραγκίσκος Λεμονής: Σε πλειστηριασμό η μεζονέτα στο Καστρί για 870.000 ευρώ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιώργος Τσαπρούνης (WIND ΕΛΛΑΣ): Έτσι δίνουμε κίνητρα σε νέα ταλαντούχα παιδιά να εργαστούν στη χώρα μας

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ