• Top Stories

    Απίστευτο: Αμύθητος θησαυρός των Ναζί βρέθηκε σε σεντούκι σε ναυάγιο! Ποιος θα τον πάρει; (video)


    Αμύθητος θησαυρός που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ανήκε στους Ναζί εντοπίστηκε σε ναυάγιο γερμανικού πλοίου.

    Ο θησαυρός αξίας 111 εκατ. ευρώ βρέθηκε πρόσφατα από Βρετανούς λάτρεις της περιπέτειας μέσα σε σεντούκι στο εμπορικό πλοίο SS Minden το οποίο βυθίστηκε το 1939 κοντά στις ακτές της Ισλανδίας.

    Το εν λόγω καράβι φέρεται να μετέφερε από τράπεζες της Νότιας Αμερικής στη Γερμανία περίπου τέσσερις τόνους μετάλλου τεράστιας αξίας, που κατά πάσα πιθανότητα είναι χρυσός!

    Σύμφωνα με τα ξένα μέσα, η βρετανική Advanced Marine Services, ζήτησε επίσημα την ανάσυρση του σεντουκιού από το πλοίο.

    Η ομάδα των «κυνηγών θησαυρών» όμως έχει βρεθεί στο στόχαστρο των ισλανδικών αρχών που την κατηγορούν ότι πραγματοποιούσε έρευνες στο ναυάγιο χωρίς να έχει χορηγηθεί η απαιτούμενη άδεια.

    Το SS Minden είχε αποπλεύσει από τη Βραζιλία στις 6 Σεπτεμβρίου 1939, λίγες ημέρες μετά την κήρυξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αφότου αξιωματούχοι της Banco Germanico, θυγατρικής της German Dresdner βοήθησαν να φορτωθεί το φορτίο στο πλοίο.

    Όταν αυτό εντοπίστηκε από τα βρετανικά πλοία HMS Calypso and HMS Dunedin, ο Αδόλφος Χίτλερ διέταξε τον καπετάνιο του Μindens να καταστρέψει ή να βυθίσει το πλοίο έτσι ώστε να μην κατασχεθεί το φορτίο από το Βασιλικό Ναυτικό.

    Το πλήρωμα σώθηκε από το HMS Dunedin και μεταφέρθηκε στη ναυτική βάση Scapa Flow των νησιών Όρκνεϊ.



    ΣΧΟΛΙΑ