• Top Stories

    «Άνθρακες» τα 600 δισ. του Σώρρα – Ο Άρειος Πάγος “εξαφάνισε” την απόφαση που τον αναγνώριζε διαχειριστή τους

    Αρτέμης Σώρρας

    Αρτέμης Σώρρας


    Και με τη… βούλα της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, η αμύθητη περιουσία των 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων που επικαλείται ο Αρτέμης Σώρρας είναι ανύπαρκτη! Το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας αναίρεση την προ 4ετίας απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας, η οποία αναγνώριζε τον Σώρρα ως διαχειριστή 600 δις δολαρίων!

    Το σκεπτικό των ανώτατων δικαστών αναμενόμενο: η δικαστική απόφαση του 2013 δεν έχει εμπεριστατωμένη αλλά ελλείπει αιτιολογία, ενώ σε πολλά σημεία έχει εσφαλμένη και ασαφή αιτιολογία.

    Έτσι, ο άφαντος Σώρρας (καταζητείται με δύο εντάλματα σύλληψης) δεν μπορεί πλέον να επικαλείται εκείνη τη δικαστική απόφαση για να πείσει φορολογουμένους να «πληρώνουν» με ομόλογα της ανύπαρκτης περιουσίας του.

    Το σκεπτικό του Αρείου Πάγου

    Στην απόφαση τους οι αρεοπαγίτες αναφέρουν ότι η απόφαση του Η΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας για το υπέρογκο ή αμύθητο -όπως το χαρακτηρίζουν- ποσό των 600 δις δολαρίων, «δεν προσδιορίζει με ποιο αμετάκλητο πληρεξούσιο είναι διαχειριστής του ο Αρτέμης Σώρρας, με συνέπεια να υπάρχει ελλιπείς αιτιολογία για το πώς είναι διαχειριστής του ποσού αυτού».

    Ακόμη, δεν αναφέρονταν σε εκείνη την απόφαση τα ακριβή στοιχεία των διεθνών γραμματειών που λέει ότι έχει στην κατοχή και που ακριβώς αυτά φυλάσσονται σε Τράπεζα του Καναδά.

    «Ενώ η δικαστική απόφαση δέχεται ότι το επίμαχο ποσό φυλάσσεται για πίστωση και χορήγηση της Ελλάδος, αντιφατικά δέχεται ότι ο Αρτέμης Σώρρας σκοπεύει να χορηγήσει το ποσό αυτό στο Ελληνικό Δημόσιο με την μορφή δανείου διάρκειας 100 ετών και με επιτόκιο 0,5%», τονίζουν χαρακτηριστικά στο σκεπτικό τους και καταλήγουν ότι εσφαλμένα και αντιφατικά το Πρωτοδικείο δέχθηκε ότι ο Αρτέμης Σώρρας δεν προκάλεσε ανησυχία και έλλειψη εμπιστοσύνης στους πολίτες, ισχυριζόμενος ότι έχει αμύθητο ποσό το οποίο θα διαθέσει για την Ελλάδα, ενώ αντικειμενικά μια τέτοια είδηση προκαλεί ανησυχία στους πολίτες γιατί φέρεται ότι το κράτος δεν μπορεί να καλύψει τις υποχρεώσεις του ενόψει της δυσμενούς οικονομικής κρίσης.

    Η αναίρεση υπέρ του νόμου της απόφασης, με την οποία ο Αρτέμης Σώρρας είχε αθωωθεί για το αδίκημα διασποράς ψευδών ειδήσεων, δεν έχει καμία έννομη συνέπεια για τον καταζητούμενο επικεφαλής της Ελλήνων Συνέλευσις. Δηλαδή δεν παραπέμπεται πάλι σε νέα δίκη, αλλά απλώς δεν μπορεί να επικαλεστεί ή να προσκομίσει ενώπιον των δικαστηρίων την επίμαχη απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών καθώς πλέον, εκείνη η απόφαση δεν υπάρχει.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Άφαντος ο Σώρρας, απολογούνται οι συνεργάτες του

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αρτέμης Σώρρας: Ποινική δίωξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και απάτη σε βάρος Δημοσίου-Τραπεζών

     



    ΣΧΟΛΙΑ