• Πολιτική

    Αλ. Τσίπρας: Σε εθνικό πένθος η χώρα για την φονική καταιγίδα στη Δυτική Αττική (video)

    • NewsRoom
    Τσίπρας

    Αλέξης Τσίπρας. Πρωθυπουργός


    Ημέρα εθνικού πένθους, χαρακτήρισε την σημερινή η Ελλάδα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο διάγγελμα που απεύθυνε προς τον ελληνικό λαό, με αφορμή την φονική καταιγίδα που έπληξε την Δυτικής Αττική.

    Oι νεκροί στην Μάδρα έχουν φτάσει τους 15, από τους οποίους οι 10 είναι άνδρες και οι 5 γυναίκες.


    Ο πρωθυπουργός μετά την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ανακοίνωσε μια σειρά από άμεσα μέτρα για την αντιμετώπισης της πρωτοφανούς κατάστασης που βιώνει η Δυτική Αττική.

    Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε πως θα συνεχίσουν οι συνδυασμένες επιχειρήσεις από τα σωστικά συνεργεία, ενώ θα υπάρχει αξιοποίηση χώρων του στρατού προκειμένου να φιλοξενηθούν άστεγοι πολίτες.

    Παράλληλα ανακοίνωσε την διενέργεια εμπεριστατωμένων ερευνών για να μην ξαναζήσουμε παρόμοια τραγωδία, τη λήψη μέτρων για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων καθώς και την συγκρότηση μεικτών κλιμακίων για την καταγραφή των ζημιών.

    Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, ενώ δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα σταθεί δίπλα τους με όσα μέσα έχει στη διάθεσή της.

    Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση η συνδυασμένη επιχείρηση για την έρευνα, τον εντοπισμό και τη διάσωση όσων βρίσκονται σε κίνδυνο, καθώς και για την αντιμετώπιση των συνεπειών της θεομηνίας.

    Ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι άμεσα, χωρίς καθυστερήσεις και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, θα εφαρμοστούν μέτρα στήριξης τόσο των νοικοκυριών, όσο και των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί, καθώς και μέτρα ομαλοποίησης της ζωής στις περιοχές που χτύπησε η θεομηνία.

    Επίσης ευχαρίστησε όσους κάτω από αντίξοες συνθήκες πάλεψαν και παλεύουν για να σώσουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.



    ΣΧΟΛΙΑ