Οι δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, στην ομιλία του στο συνέδριο του Economist σχετικά με το ασφαλιστικό είχε ως αποτέλεσμα την λεκτική επίθεση που εξαπέλυσε ο Παύλος Πολάκης μέσω ανάρτησής του στο Facebook.
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας αποκάλεσε τον κ. Στουρνάρα, «5η φάλαγγα του ΔΝΤ και του Σόιμπλε» και ζήτησε την παραίτησή του.
«Το σχέδιο της κυβέρνησης δεν είναι αυτό που θέλεις να υπηρετήσεις εσύ,» συμπλήρωσε ο κ. Πολάκης.
Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε πως, «το ασφαλιστικό εξακολουθεί να αποτελεί βασική προτεραιότητα και στη δεύτερη αξιολόγηση, γιατί, παρά τις πολυάριθμες παρεμβάσεις που έγιναν, παραμένει δαπανηρό».
Ταυτόχρονα επισήμανε ότι, «σήμερα δεν είναι εφικτό στην Ελλάδα ένα επαρκές και ταυτόχρονα βιώσιμο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα,» προτείνοντας τη συμπλήρωση του συστήματος της κοινωνικής ασφάλισης με την ιδιωτική (σε ατομική βάση) και την επαγγελματική ασφάλιση (σε επίπεδο επιχείρησης).
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ποιους ενοχλεί ο Γιάννης Στουρνάρας;
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θωμάς Λιακουνάκος: Νέα δίκη για τον επιχειρηματία των οπλικών συστημάτων
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιώργος Οικονόμου: Θα μπορέσει να σώσει την Ocean Rig; Τι εκτιμούν οι αναλυτές
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ισραήλ: Η επίθεση στον Λίβανο με τους 11 νεκρούς είχε στόχο διοικητή της Χεζμπολάχ
- Ιράν: Άνοιξε ξανά το διεθνές αεροδρόμιο στην πόλη Μπαντάρ Αμπάς
- Υεμένη: Έκλεισε το λιμάνι της Μόκα, κοντά στο στενό του Μπαμπ αλ Μαντέμπ, μετά από τις επιθέσεις των Χούθι
- ΝΔ για Στέφανο Μάνο: «Ασυμβίβαστος πολιτικός με ισχυρό αποτύπωμα»

Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.