• Top Stories

    Λαγκάρντ και Μοσκοβισί πιέζουν για την ελάφρυνση στο ελληνικό χρέος – Αισιόδοξη η επικεφαλής του ΔΝΤ

    Λαγκαρντ Λαγκάρντ EKT Lagarde lagard

    Κριστίν Λαγκάρντ, EKT


    Συμφωνία για την υπόθεση της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους ζήτησε από τα μέλη του Washington Group η Κριστίν Λαγκάρντ, στο Μπάρι της Ιταλίας. Μια προϋπόθεση αναγκαία για να μπορέσει το ΔΝΤ να συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα, κάτι που ζητούν οι Ευρωπαίοι.

    Κατά τη συνάντηση της ομάδας, στο πλαίσιο της συνόδου των υπουργών Οικονομικών των G7, τα μέλη του Washington Group φαίνεται πως συμφώνησαν με την ανάγκη να υπάρχει ελάφρυνση, καθώς συμφωνούν πως το χρέος πλέον, δεν κινείται προς την σωστή κατεύθυνση.

    Η κ. Λαγκάρντ εμφανίζεται αισιόδοξοι πως τα πράγματα οι Ευρωπαίοι δανειστές θα καταλήξουν τελικά σε μια συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους, παρά τις αντιδράσεις που μπορεί να προκαλεί έναν τέτοιο ενδεχόμενο σε αρκετές χώρες, όπως η Γερμανία. Μάλιστα οι συζητήσεις εντός του Ταμείου για το θέμα συνεχίζονται, με τη συμμετοχή του  Πολ Τόμσεν και της Ντέλιας Βελκουλέσκου.

    Αλλά και στην πλευρά των Ευρωπαίων οι συζητήσεις γύρω από το θέμα είναι έντονες. Χαρακτηριστική είναι η έκκληση του επίτροπου Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πιερ Μοσκοβισί, με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, με την οποία καλεί τις χώρες της Ευρώπης  να καταλήξουν σε «συνολική» συμφωνία

    Σε συνέχεια της χθεσινής υιοθέτησης των προαπαιτούμενων από τη Βουλή των Ελλήνων και ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας, ο Γάλλος επίτροπος δήλωσε: «Γνωρίζω πόσο δύσκολο ήταν για την ελληνική κυβέρνηση και τη Βουλή να λάβουν αυτές τις αποφάσεις που μας φέρνουν ένα μεγάλο βήμα πιο κοντά στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης».

    «Τώρα χρειαζόμαστε όλους τους εταίρους να συνεργαστούν εποικοδομητικά προκειμένου να επιτευχθεί μια συνολική συμφωνία. Είναι ώρα να ανοίξει ένα καινούργιο και αισιόδοξο κεφάλαιο για την Ελλάδα», κατέληξε ο Π. Μοσκοβισί.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γιώργος Κατρούγκαλος: Πρέπει να δρομολογηθεί η διευθέτηση του χρέους

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκ για την οικονομία: 2,2 δισ. ευρώ δανείστηκε το κράτος από τους δημόσιους φορείς το α’ τρίμηνο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ανεβαίνει ο λογαριασμός: Πάνω από 14 δις μέτρα έχει φέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ



    ΣΧΟΛΙΑ