• Άρθρα

    SHIPPING FOCUS: Γιατί αναβλήθηκε η έκτακτη γενική συνέλευση της Hellenic Seaways

    Hellenic Seaways ναυτιλία

    Το«Νήσος Σάμος» της Hellenic Seaways μπορεί να φιλοξενήσει 2.210 επιβάτες σε 108 καμπίνες και να μεταφέρει 750 οχήματα


    Αυτές είναι πέντε από τις σημαντικότερες εξελίξεις στη ναυτιλία που πρέπει να γνωρίζετε.

    Η Πειραιώς ζήτησε αναβολή της έκτακτης γενικής συνέλευσης της HSW

    Μετά από σχετικό αίτημα της Τράπεζας Πειραιώς, αποφασίστηκε η αναβολή της έκτακτης γενικής συνέλευσης του διοικητικού συμβουλίου της Hellenic Seaways, όπου θα συζητούνταν ο έλεγχος των πεπραγμένων της διοίκησης και των αποφάσεών της ως προς την πώληση του πλοίου “High Speed 6” αλλά και οι εργασίες μετασκευής του ferry «Νήσος Σάμος». Ως νέα ημερομηνία που θα λάβει χώρα η έκτακτη γενική συνέλευση ορίστηκε η 16η Μαΐου 2017, ημέρα Τρίτη.

    Στα 740 εκατ. δολ. η αξία του Rickmers Group

    Ευριπίδης Κουτσοχρήστος
    Ευριπίδης Κουτσοχρήστος

    Στα 740 εκατ. δολ. τοποθετεί την αξία της ναυτιλιακής Rickmers Group η online πλατφόρμα ναυτιλιακών δεδομένων VesselsValue, τη στιγμή που δρομολογείται η πλήρης αναδιάρθρωσή της. Παράλληλα, ο μοναδικός μέχρι τώρα μέτοχος Bertram Rickmers, πρόκειται να μειώσει το ποσοστό του στο 25%, με το υπόλοιπο 75% να περνάει στους πιστωτές και τους ομολογιούχους, ώστε να προχωρήσει η αναδιάρθρωση. Την τρέχουσα περίοδο, κατασκευάζει στα ναυπηγεία Jiangsu New Yangzijiang της Κίνας 4 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων τύπου handysize η αξία των οποίων υπολογίζεται στα 68 εκατ. δολάρια.

    Απέκτησε capesize η Winning Shipping

    Η ναυτιλιακή Winning Shipping -με έδρα τη Σιγκαπούρη- προχώρησε στην απόκτηση του φορτηγού πλοίου μεταφοράς ξηρού φορτίου τύπου capesize Yuritamou (χωρητικότητας 180.184-dwt και κατασκευής 2007) για το οποίο κατέβαλε 23 εκατ. δολάρια στην ιαπωνική Doun Kisen. Πλέον ο στόλος της αποτελείται από 31 πλοία, εκ των οποίων τα 28 είναι bulkers τύπου capesize.

    Εξαγορά πλοίου LPG από την Epic

    Η ναυτιλιακή Epic Gas -με έδρα τη Σιγκαπούρη- που εξειδικεύτεται στις μεταφορές υγραερίου, προχώρησε στην εξαγορά ενός πλοίου μεταφοράς LPG (υγροποιημένο αέριο πετρελαίου) χωρητικότητας 7.500-cbm και κατασκευής 2009. Σύμφωνα με τη ναυλομεσιτική εταιρεία Clarksons, πρόκειται για το Botafogo Gas, το οποίο θα παραδοθεί στην Epic ως τα τέλη του Ιουνίου.

    Στρατηγική συνεργασία μεταξύ BCI και Cleaves

    Η νεοϋορκέζικη επενδυτική τράπεζα Bankers Capital International (BCI) και η νορβηγική εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών Cleaves Securities ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ενισχύσουν περαιτέρω την παρουσία τους στο κομμάτι της παροχής οικονομικών υπηρεσιών στον κλάδο της ναυτιλίας.

    Το Baltic Exchange Index και οι επιμέρους δείκτες του εκπροσωπούν καθημερινά τις τιμές των ναύλων για τα χύδην φορτία. Για την Πέμπτη (20/4/17), οι δείκτες του Baltic Freight Index διαμορφώθηκαν ως εξής:

    • Baltic Dry Index (BDI): 1243 (-35)
    • Baltic Cape Index (BCI): 1991 (-139)
    • Baltic Panamax index (BPI): 1553 (-59)
    • Baltic Supramax Index (BSI): 899 (-1)
    • Baltic Handysize Index (BSHI): 572 (+4)

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Βαγγέλης Μαρινάκης: Από διάκριση σε διάκριση η ναυτιλιακή του

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: John Fredriksen: Έπεσε σε «ύφαλο» προσπαθώντας να μπλοκάρει το μεγαλύτερο ναυτιλιακό deal

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σ. Παληός: Αυτά είναι τα πλοία που θέλει να αποκτήσει μετά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Diana



    ΣΧΟΛΙΑ