• Top Stories

    Ξεσπάει ο σύζυγος της άτυχης μεσίτριας: «Παλεύω να κρατήσω στην Ελλάδα τα παιδιά»

    • NewsRoom
    36χρονη Μεσίτρια


    Δεν μπορεί με τίποτα να πιστέψει την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, ο σύζυγος της άτυχης 36χρονης μεσίτριας, την οποία δολοφόνησε μέσα στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ο αγγειοχειρουργός.

    Τι λέει λοιπόν αυτή η απόφαση; Ότι ανακαλούνται οι άδειες παραμονής των δυο ανήλικων παιδιών της Ντιάνας τα οποία είχε αποκτήσει  με τον πρώτο της σύζυγο, και τώρα μένουν με τον πατριό τους, την γιαγιά τους αλλά και την αδερφή τους στην Θεσσαλονίκη.

    Ο σύζυγος της άτυχης Ντιάνας, Μιχαήλ Πάκκας, μιλάει για το θέμα στο protothema.gr:

    «Μεγαλώνω τρία ανήλικα παιδιά και παλεύω για την υπόθεση της δολοφονίας της γυναίκας μου. Μέσα σε όλα αυτά έρχομαι αντιμέτωπος με τέσσερις εξωφρενικές αποφάσεις ανάκλησης άδειας παραμονής της νεκρής γυναίκας μου, των δύο παιδιών αλλά και της πεθεράς μου. Τα παιδιά έχουν πάθει σοκ! Έχω επιδοθεί σε έναν αγώνα με παράβολα, με αιτήσεις, με φωτογραφίες, με δαχτυλικά αποτυπώματα που ζητούν από τα παιδιά προκειμένου να μπορέσω να τα κρατήσω στην Ελλάδα. Έχω καταθέσει νέες αιτήσεις να παραμείνουν στην Ελλάδα».

    Πράγματι, ο σύζυγος της άτυχης γυναίκας δίνει τεράστιο γραφειοκρατικό αγώνα προκειμένου να κρατήσει τα παιδιά στην Ελλάδα ώστε να μην αποχωριστούν τον ίδιο και την αδελφούλα τους, παλεύοντας παράλληλα για την δικαίωση της νεκρής γυναίκας του, έχοντας νωπές τις πληγές: «Έχω επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου και προσπαθώ να συμπαρασταθώ στα παιδιά τα οποία στην ιδέα ότι θα φύγουν από την Ελλάδα και την οικογενειακή τους στέγη έχουν σοκαριστεί και έχουν αγχωθεί πάρα πολύ».

    «Θεωρώ ακατανόητη αυτή την απόφαση. Πιστεύω ότι πρέπει να επέμβουν κάποτε ανώτεροι και αρμόδιοι και να υπάρξει μια τιμωρία για αυτή την διοίκηση η οποία είναι όχι μόνο απρόσωπη αλλά αλλόκοτη. Δεν  είναι αυτή φυσιολογική συμπεριφορά δημόσιας διοίκησης απέναντι σε ορφανά παιδιά».

    Τα δύο παιδιά, μένουν στην Θεσσαλονίκη, μαζί φυσικά με τον πατριό τους, την αδερφή τους και την γιαγιά τους. Ο πατριός τους και σύζυγος της Ντιάνας, από την πρώτη στιγμή τα θεώρησε παιδιά του και θα κάνει ο,τι περνάει από τα χέρια του για να μείνουν στην Ελλάδα.

    Το εξωφρενικο της υπόθεσης, είναι ότι το κράτος δεν ανακάλεσε μόνο την άδεια διαμονής των δύο παιδιών αλλά και της νεκρής μητέρας τους, που βρήκε τραγικό θάνατο από τον ίδιο τον αγγειοχειρουργό.

    Βέβαια, ο ίδιος αρνείται τα πάντα, θεωρεί ότι «τον παγίδευσαν» και πως ουδέποτε συναντήθηκε μαζί της το μοιραίο απόγευμα, παρά το προγραμματισμένο ραντεβού που είχαν για μία  επέμβαση ρουτίνας. Έφτασε σε σημείο να κατηγορήσει και τον ίδιο τον σύζυγο της άτυχης δολοφονημένης γυναίκας.

    Για το θέμα με τα παιδιά, μίλησε η δικηγόρος της οικογένειας, Κυριακή Πακιρτζίδου, στο protothema: «Δεν υπάρχουν λόγια, ειλικρινά. Το κράτος επιδεικνύει  πρωτοφανή αναλγησία σε δύο ανήλικα παιδιά τα οποία έχασαν την μητέρα τους από δολοφονική ενέργεια Έλληνα πολίτη, σε δημόσιο νοσοκομείο. Αντί να έχουν την συμπαράσταση του κράτους έφτασαν στο σημείο να θεωρούνται ανεπιθύμητα για την ελληνική επικράτεια και να τα διώχνουν. Τα αντιμετωπίζουν σαν να είναι άνθρωποι με καταδίκες, τους βάζουν σε μία κατηγορία στην οποία δεν ανήκουν. Είναι δύο ανήλικα παιδιά που ζουν 10 χρόνια στην Ελλάδα, που φοιτούν σε ελληνικά σχολεία, που η αδερφή τους έχει την ελληνική υπηκοότητα και ζει εδώ, ο πατριός τους ζει εδώ, αλλά είχαν την ατυχία να δολοφονηθεί με τον σκληρότερο τρόπο η μητέρα τους. Αναλγησία και παραλογισμός από το ελληνικό δημόσιο σε δύο ανήλικα παιδιά».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Συγκλονιστική παραδοχή του γιατρού για την 36χρονη μεσίτρια: «Πέθανε στα χέρια μου»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 36χρονη μεσίτρια: Αναπαράσταση του εγκλήματος ζητάει ο σύζυγός της

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Ψάχνουν απαντήσεις για τη μεσίτρια – Τι δείχνουν τα στοιχεία για τον αγγειοχειρουργό



    ΣΧΟΛΙΑ