• Top Stories

    «Αναστήθηκε» ξανά ο Ρουκετοπόλεμος στο Βροντάδο της Χίου (video)

    • NewsRoom
    Ρουκετοπόλεμος


    Το πιο φαντασμαγορικό έθιμο της βραδιάς Ανάστασης στην Ελλάδα, ο Ρουκετοπόλεμος στο Βροντάδο της Χίου, αναβίωσε μετά την απαγόρευσή του τα τελευταία χρόνια λόγω των διαμαρτυριών των κατοίκων.

    Τα συνεργεία του Αγίου Μάρκου και της Παναγίας Ερειθιανής στο Βροντάδο εφάρμοσαν απόλυτα όσα είχαν συμφωνηθεί με τους συχωριανούς τους που τα περασμένα χρόνια είχαν δει τις κατοικίες τους να καταστρέφονται. Έτσι, ο φετινός Ρουκετοπόλεμος ξεκίνησε στις 22:00 το βράδυ του Μ. Σαββάτου, περιορίζοντας τη διάρκειά του στις 2 ώρες, με συνεργεία που αποτελούνταν αποκλειστικά από κατοίκους του χωριού. Συνολικά έπεσαν λιγότερες από 10.000 ρουκέτες. Το 2015 ο αριθμός τους είχε ξεπεράσει τις 120.000.

    Τα συνεργεία των δύο ενοριών πραγματοποίησαν 5 μεγάλεις ρίψεις ρουκετών, με στόχο τα αντίπαλα καμπαναριά και μάλιστα με μεγάλα διαστήματα διακοπών δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε αυτοκίνητα και πεζούς να κυκλοφορούν με ασφάλεια πέριξ των δύο εκκλησιών καθόλη τη διάρκεια του εθίμου.

    Παρά τις συντονισμένες πιέσεις που δέχθηκε η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου, με αναφορές ακόμα και στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, τελικά κράτησε ισορροπίες όπως έκανε και τα προηγούμενα χρόνια, δίνοντας μία τελευταία ευκαιρία στο χιώτικο έθιμο να αναβιώσει στη σωστή του διάσταση.

    Βίντεο: Politischios.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πώς θα κινηθούν την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα τα Μέσα Μεταφοράς στην Αττική

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το Survivor στην… Ανάσταση: Στην Κρήτη έκαψαν τον «Ιούδα – Χανταμπάκη»! (pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Με ένα φιλί ευχήθηκαν χρόνια πολλά ο Αλέξης Τσίπρας και η Μπέτυ Μπαζιάνα το βράδυ της Ανάσταση (pics, video)



    ΣΧΟΛΙΑ