• newsletter

    Νέο ΣΟΚ για την ελληνική οικονομία: Τώρα δεν μας θέλουν ούτε οι Βούλγαροι ούτε οι Ούγγροι

    • NewsRoom


    Ανεπανόρθωτο το πλήγμα στο εισαγωγικό και εξαγωγικό εμπόριο της χώρας. Η ζημιά ξεκινά από την Ειδομένη όπου αρχικά οι σιδηροδρομικές γραμμές είχαν μπλοκαριστεί από τους πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν εκεί -έχοντας καταστήσει την περιοχή σε ένα άτυπο Hotspot- ενώ τώρα το «μπλοκ» έρχεται από το εξωτερικό.

    Στον πολυήμερο αποκλεισμό του Ελληνοσκοπιανού διαδρόμου διακίνησης εμπορευμάτων, προστίθενται, τώρα οι πιέσεις του Βουλγαρικού και του Ουγγρικού σιδηροδρόμου που θέτουν σοβαρούς περιορισμούς στον αριθμό των τρένων που περνούν από το δίκτυό τους.

    Οι μεταφορείς κάνουν λόγο για τη μεγαλύτερη ζημιά που έχει συμβεί ποτέ στο εισαγωγικό και εξαγωγικό εμπόριο. Σύμφωνα μάλιστα και με το Σύνδεσμο Διεθνούς Διαμεταφοράς και Επιχειρήσεων Logistics (ΣYNΔΔE&L) η κίνηση των Ούγγρων μπλοκάρει τις εισαγωγές προϊόντων από την κεντρική Ευρώπη προς την Ελλάδα κάτι που σημαίνει ότι αν συνεχιστεί θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην αγορά με σημαντικές ελλείψεις προϊόντων.katalipsi_sti_sidirodromiki_grammi_tis_eidomenis_1

    Οι συνθήκες αυτές στη διακίνηση εμπορευμάτων από και προς την Ευρώπη, δείχνουν να αφήνουν ασυγκίνητη την κυβέρνηση, η οποία εξακολουθεί να παρακολουθεί με μεγάλη αμηχανία και αδράνεια το φιάσκο στην Ειδομένη.

    Ο κίνδυνος να περιοριστεί η εναλλακτική δίοδος μέσω Βουλγαρίας, η οποία εκτοξεύει το κόστος, επιτείνει τα προβλήματα. Οι μεταφορείς υποστηρίζουν ότι από τα πέντε τρένα που περνούσαν το προηγούμενο διάστημα και ισοδυναμούσαν με 150 βαγόνια εμπορευμάτων, πλέον περνούν δύο με 60 βαγόνια.

    Σιδηροδρομικές γραμμές στην Ειδομένη
    Σιδηροδρομικές γραμμές στην Ειδομένη

    Η συμφόρηση στο σιδηροδρομικό δίκτυο προς και από την κεντρική Ευρώπη, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΝΔΔΕ&L, Βασίλη Μπαρμπαγιάννη, δεν έχει προηγούμενο, «Μόνο στο σιδηροδρομικό δίκτυο Σερβίας, Βουλγαρίας αυτή την στιγμή είναι εγκλωβισμένα 400 βαγόνια. Η κατάσταση αυτή ουσιαστικά στραγγαλίζει την αγορά κάνοντας τις συνθήκες που βιώνουν εκατοντάδες Έλληνες επιχειρηματίες από τον πολυήμερο αποκλεισμό – τον δεύτερο τους τελευταίους μήνες- της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη από μετανάστες, ακόμη δυσκολότερες».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/antipolitefsi-sto-foul-o-siriza-ine-kokkino-pani-gia-tin-nd/43024

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/aticle-video-thelete-tempeliasete-pigenete-se-aftes-tis-chores-video/43080



    ΣΧΟΛΙΑ