• Πολιτική

    Νέο μήνυμα στις Τράπεζες στέλνει η Κυβέρνηση – Οικονόμου: Πρέπει όλοι να συμβάλουμε ώστε να αποφευχθεί μια νέα γενιά κόκκινων δανείων

    • Του Αντώνη Ι. Αντωνόπουλου
    Γιάννης Οικονόμου

    Γιάννης Οικονόμου


    Νέο μήνυμα στις διοικήσεις των τραπεζών να συμβάλλουν στη διευκόλυνση των ευάλωτων δανειοληπτών έστειλε σήμερα η Κυβέρνηση διά χειλέων του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος εκτίμησε ότι οι Τράπεζες έχουν τα περιθώρια ώστε να βρουν λύσεις. Ωστόσο ο κ. Οικονόμου ξεκαθάρισε ότι δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η έκτακτη φορολόγηση των τραπεζών.

    «Πρέπει όλοι να συμβάλουμε ώστε να αποφευχθεί μια νέα γενιά κόκκινων δανείων… Τα ζητήματα αυτά πρέπει να προσεγγίζονται με μεγάλη προσοχή… Οι τράπεζες όπως βλέπουμε έχουν τα περιθώρια να συμβάλουν.»

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς για το εάν η κυβέρνηση προτίθεται να αναλάβει μέρος του κόστους των δανείων αυτών είπε δεν είναι στον σχεδιασμό τους.

    Στο πεδίο της ενεργειακής κρίσης ο κ. Οικονόμου ανακοίνωσε ότι μέχρι τέλος Δεκεμβρίου θα έχουν εισπραχθεί τα ποσά που έχουν καταλογιστεί στα υπερκέρδη των εταιριών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

    Με φόντο το προεκλογικό σκηνικό που έχει στηθεί ο κ. Οικονόμου ζήτησε από τους πολίτες ισχυρή εντολή ενόψει των εθνικών εκλογών προκειμένου να μην ανακοπεί η πορεία της χώρας και κληθείς να προσδιορίσει τον χρόνο των εκλογών είπε πως «Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος ή πολύ κοντά στο τέλος της τετραετίας…» για να προσθέσει πως «Η πορεία φυσικά αυτή δεν είναι εγγυημένη αν δεν συνεχίσουμε στο δρόμο που βαδίζουμε, με τη δέουσα σωφροσύνη και με τον ίδιο πολιτικό πραγματισμό. Η ιστορική εμπειρία έχει δείξει, άλλωστε, ότι η επιτυχία από την καταστροφή απέχει μια λανθασμένη απόφαση».

    Στο πλαίσιο αυτό εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «εκφράζει παρωχημένες και ανεπίκαιρες πολιτικές αρχές, δεν έχει την απαραίτητη τεχνογνωσία για να ανταποκριθεί στον κόσμο του σήμερα και του αύριο. Στερείται επίκαιρου σχεδίου, είναι εκτός του πλαισίου του διεθνούς γίγνεσθαι και εκφράζει έναν πολιτικό βολονταρισμό που δεν έχει καμιά σχέση με το παρόν της ανθρωπότητας. Και, είτε επειδή δεν μπορούν να ανταποκριθούν στον κόσμο αυτό είτε επειδή δεν τους βολεύει, προσπαθούν να διασπείρουν στην ελληνική κοινωνία το φόβο και την αδράνεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ μέμφεται τα πάντα και δεν προτείνει τίποτα δημιουργικό. Φτάνει, μάλιστα, στο σημείο να συντάσσεται με τις πλέον συντηρητικές και αναχρονιστικές πολιτικές και κοινωνικές ομάδες με μόνο σκοπό να καταστρέψει, με μόνο σκοπό να σταματήσει την πορεία εξέλιξης».

    Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κ. Οικονόμου απέφυγε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες για την ίδρυση παράρτηματος του Βρετανικού Μουσείου στην Αθήνα προκειμένου να βρεθεί μια λύση στον γόρδιο δεσμό του επαναπατρισμού των Μαρμάρων του Παρθενώνα.

    «Βασικό μας μέλημα είναι η επανένωση των Μαρμάρων» είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι μεταξύ των δυο πλευρών «συζητήσεις γίνονταν και γίνονται» όμως «απέχουμε πολύ από το να έχουμε ανακοινώσεις ή οριστικές ημερομηνίες».

    Διαβάστε επίσης:

    Άρθρο παρέμβαση: Κάντο οπως ο Καραπαναγιώτης – Ο Μητσοτακης, ο Σταϊκούρας , οι τραπεζιτες και οι μετοχές



    ΣΧΟΛΙΑ