• Πολιτική

    Νέο ανακοινωθέν για την υγεία του Ντόναλντ Τραμπ: Ανταποκρίθηκε στη θεραπεία, ίσως πάρει εξιτήριο τη Δευτέρα

    • NewsRoom

    Ντόναλντ Τραμπ


    Νέες πληροφορίες για την εξέλιξη της κατάστασης της υγείας του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, έδωσαν οι θεράποντες ιατροί του.

    Στο ανακοινωθέν της ιατρικής ομάδας του Αμερικανού προέδρου αναφέρεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται πως ανταποκρίνεται στη θεραπεία και πλέον δεν παραπονιέται για δυσκολία αναπνοής.

    Όπως ανέφερε μάλιστα ο δρ. Brian Garibaldi, ο οποίος είναι μέλος της ιατρικής ομάδας του προέδρου, οι γιατροί ελπίζουν πως ο πρόεδρος θα μπορέσει να πάρει εξιτήριο τη Δευτέρα.

    Ο Sean Conley, γιατρός του Λευκού Οίκου, ανέφερε πως το επίπεδο κορεσμού του οξυγόνου στο αίμα του  προέδρου Τραμπ μειώθηκε δύο φορές από τη στιγμή της διάγνωσής του, αλλά ποτέ κάτω από το 90%. Όπως ανέφερε, η ιατρική ομάδα του προέδρου αποφάσισε μετά από κάποια συζήτηση να χορηγήσει δεξαμεθαζόνη, ένα στεροειδές που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της φλεγμονής σε ασθενείς με Covid-19.

    Νωρίτερα ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Ρόμπερτ Ο’Μπράιεν, είχε δηλώσει πως ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αισθάνεται πολύ καλά και θέλει να επιστρέψει για να εργαστεί στον Λευκό Οίκο αλλά θα παραμείνει στο νοσoκομείο.

    «Μίλησα με τον επιτελάρχη [Μαρκ Μίντοους] σήμερα το πρωί και τα καλά νέα είναι πως ο πρόεδρος αισθάνεται πολύ καλά και πραγματικά θέλει να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο και να επιστρέψει στη δουλειά, αλλά νομίζω ότι θα μείνει στο [νοσοκομείο] Ουόλτερ Ριντ τουλάχιστον για άλλη μία χρονική περίοδο», είπε ο Ο’Μπράιεν στην εκπομπή του CBS “Face the Naton”.



    ΣΧΟΛΙΑ