• Πολιτική

    Νέα πολιτική κρίση στη Μεσόγειο: Οι Βάσκοι έτοιμοι να «στείλουν σπίτι του» τον Μαριάνο Ραχόι

    Ραχόι

    Mariano Rajoy


    Την ώρα που η πολιτική κρίση στην Ιταλία μοιάζει να υποχωρεί, καθώς προχωρούν οι συζητήσεις για τη δημιουργία κυβέρνησης, μια άλλη χώρα της Μεσογείου ετοιμάζεται να πάρει την «δόξα» από τη Ρώμη. Πρόκειται για την Ισπανία, όπου το Εθνικιστικό Βασκικό Κόμμα φαίνεται έτοιμο να ψηφίσει κατά του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι στην πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ηγέτης των Σοσιαλιστών Πέδρο Σάντσεθ, όπως αναφέρει ο ραδιοφωνικός σταθμός Cadena Ser και το τηλεοπτικό δίκτυο La Sexta. Μια κίνηση που θα οδηγήσει στην απομάκρυνσή του Ραχόι από τον πρωθυπουργικό θώκο.

    Ο ηγέτης των Σοσιαλιστών Πέδρο Σάντσεθ χρειάζεται απόλυτη πλειοψηφία 176 ψήφων προκειμένου να γίνει ο νέος πρωθυπουργός της Ισπανίας και σύμφωνα με πληροφορίες από διάφορα κόμματα μέχρι τώρα έχει εξασφαλίσει 180.

    Η αποχώρηση του Ραχόι θα μπορούσε να προκαλέσει μια δεύτερη πολιτική κρίση στη νότια Ευρώπη οδηγώντας σε περαιτέρω αναταραχή τις χρηματαγορές μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες για τον σχηματισμό κυβέρνησης στην Ιταλία τρεις μήνες μετά τις εκλογές.



    ΣΧΟΛΙΑ