• Πολιτική

    Νέα κόντρα Κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για τα… μάτια της Θάνου

    • NewsRoom

    Βασιλική Θάνου


    Νέα κόντρα μεταξύ της Κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η δεύτερη απόρριψη προσφυγής της Βασιλικής Θάνου από το ΣτΕ κατά των αλλαγών στην ηγεσία της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

    Το ΣτΕ  να απέρριψε το αίτημα της πρώην προέδρου της Επιτροπής και των υπόλοιπων κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα είχε τοποθετήσει σε αυτή για το «πάγωμα» της έκπτωσής τους από τα αξιώματά τους.

    Αντιδρώντας ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να υπερασπιστεί την πρώην στενή συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, αναφέρθηκε σε δημοσίευμα της εφ. των Συντακτών περί γνωμοδότηση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για την υπόθεση, που έκανε λόγο για αθέμιτης παρέμβασης της εκτελεστικής εξουσίας στην κατοχυρωμένη ανεξαρτησία των Αρχών. Παράλληλα, υποστήριξε πως τόσο η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής είχε επισημάνει με το πόρισμά της πως η παύση της Β. Θάνου αντιβαίνει στο Ευρωπαϊκό δίκαιο (χωρίς ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ να αναφερθεί στην παρατήρηση της Επιτροπής για την εξαίρεση για «σπουδαίο και αντικειµενικά εξακριβώσιµο λόγο»), αλλά και πως η επίτροπος Μάρκρέτε Βεστάγκερ είχε δήθεν πάρει το μέρος της κ. Θάνου.

    Από την πλευρά τους, κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφεραν τα εξής: «Στον ΣΥΡΙΖΑ σκοπίμως αγνοούν τη μόνη αυθεντική ερμηνεία που είναι αυτή της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης. Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε ομόφωνα σήμερα τις αιτήσεις αναστολών της κυρίας Θάνου. Στον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, συνεχίζουν να υπερασπίζονται την εκλεκτή τους ακόμη κι όταν η Δικαιοσύνη αποφαίνεται. Άλλη μια απόδειξη γιατί η Επιτροπή Ανταγωνισμού με την κυρία Θάνου επικεφαλής δεν θα μπορούσε να λειτουργεί ανεξάρτητα, αλλά ως κομματικό παράρτημα».



    ΣΧΟΛΙΑ