• Πολιτική

    Νέα επίθεση Βαρδινογιάννη (μέσω Λαζαράτου) κατά Καλογρίτσα

    • NewsRoom
    Πάνος Λαζαράτος.

    Πάνος Λαζαράτος. Καθηγητής Νομικής Σχόλης Αθηνών


    Λίγα μόλις εικοσιτετράωρα πριν από την καταβολή της α’ δόσης των υπερθεματιστών για την απόκτηση των τηλεοπτικών αδειών, η οικογένεια Βαρδινογιάννη και το Star Channel, μέσω του νομικού του εκπροσώπου, κ. Π. Λαζαράτου, κατέθεσε νέα ασφαλιστικά μέτρα κατά του Ιωάννη- Βλαδίμιρου Καλογρίτσα.

    Συγκεκριμένα, το Star Channel μέσω του δικηγόρου της οικογένειας Βαρδινογιάννη, κ. Πάνου Λαζαράτου, κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της εγγυητικής επιστολής του Ιωάννη-Βλαδίμηρου Καλογρίτσα, ενώ ζητάει ακόμα την ακύρωση των υπ΄ αριθμ. 252/15.9.2016 και 228/29.8.2016 αποφάσεων του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του υπουργείου Επικρατείας.

    Σημειώνεται ότι οι νομικοί σύμβουλοι του STAR θεωρούν ότι κάποιοι εκ των καναλαρχών, όπως για παράδειγμα ο Βλαδίμηρος Καλογρίτσας δεν πληρούν τα κριτήρια που θέτει ο νόμος. Έτσι, παρά το γεγονός ότι δεν κατάφερε να αποσπάσει μία από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, στην πρόσφατη διαδικασία δημοπράτησης, στην οποία συμμετείχε με δύο προτάσεις- μία μέσω της εταιρείας Ανεξάρτητος Πάροχος και μία μέσω του Star Channel- η πλευρά της οικογένειας Βαρδινογιάννη συνεχίζει να διεκδικεί μία δίκαιη θέση στο νέο τηλεοπτικό τοπίο.

    Την ίδια στιγμή, ένα ακόμη τηλεοπτικό κανάλι αντιτίθεται στην όλη διαδικασία που ακολούθησε ο διαγωνισμός. Η πλευρά Αλαφούζου και το ΣΚΑΙ, προσέφυγαν επίσης στο ΣτΕ ζητώντας να ανακληθεί η άρνηση του προέδρου του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, κ.Νικολάου Σακελλαρίου να χορηγήσει προσωρινή διαταγή με την οποία να «παγώνει» την αδειοδοτική διαδικασία.

    Υπενθυμίζεται δε, ότι τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου του 2016, είναι η ημερομηνία καταβολής της πρώτης δόσης των χρημάτων των υπερθεματιστών για τις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας. Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί ωστόσο, είναι η δήλωση του γγ Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, κ. Κρέτσου, ο οποίος σε συνέντευξή του δήλωσε ότι “Υπάρχουν όροι και κανόνες σε όλα αυτά τα στάδια, όπου ο καθένας μπορεί να χάσει την άδεια (…) αν κάποιος από τους υπερθεματιστές δεν καταθέσει τη Δευτέρα το ποσό της πρώτης δόσης που του αναλογεί, χάνει την άδεια αυτοδικαίως, όπως ορίζεται στην προκήρυξη του διαγωνισμού”.

    Την ίδια ώρα ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1» για το «καυτό» ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά πάντων…εκτός του Χρ.Καλογρίτσα.

    Επί της διαδικασίας πάντως, η Επιτροπή Ενστάσεων προς το παρόν ελέγχει αυτές τις ημέρες τις προδικαστικές προσφυγές.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/dimoprasia-teliose-machi-sinechizete/71149

     



    ΣΧΟΛΙΑ