• Πολιτική

    ΝΔ: Να συζητηθεί στην Ολομέλεια το πόρισμα της εξεταστικής για ΜΜΕ

    • NewsRoom
    Βουλή


    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τις υπογραφές των 156 βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ κατέθεσαν στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, πρόταση να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για τη «διερεύνηση της επιχείρησης πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ευτελισμό των Θεσμών και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος».

    Η πρόταση κατατέθηκε στα πρακτικά της σημερινής συνεδρίασης της Ολομέλειας και η συζήτηση θα προσδιοριστεί από την Διάσκεψη των Προέδρων μετά από συνεννόηση με τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες των κομμάτων.

    Τι ανέφεραν τα πορίσματα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

    Στο πόρισμά της η πλειοψηφία ανέφερε πως από το σύνολο του αποδεικτικού υλικού προέκυψε «με τον πιο ηχηρό τρόπο ότι η εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών «Μένουμε Σπίτι-Μένουμε Ασφαλείς» ήταν απολύτως νόμιμη και αναγκαία.

    Προέκυψε, επίσης ότι πραγματοποιήθηκε με διαφανείς διαδικασίες και είχε μεγάλη απήχηση στην κοινή γνώμη ως ένα ισχυρό ανάχωμα στη διασπορά ψευδών ειδήσεων, τη διάχυση θεωριών συνωμοσίας και παραπληροφόρησης.

    Επιπλέον καταρρίφθηκε και η παραμικρή υπόνοια ότι η κυβέρνηση προσπάθησε δήθεν να χρηματοδοτήσει τα Μέσα Ενημέρωσης κατά τη διάρκεια της πανδημίας χρησιμοποιώντας ως μέσο την εκστρατεία ενημέρωσης για να τα επηρεάσει θετικά προς αυτήν».

    Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ στο πόρισμά του ανέφερε ότι «από το σύνολο των στοιχείων που προέκυψαν, από τις καταθέσεις των μαρτύρων, από τα έγγραφα που ήρθαν στα χέρια της επιτροπής και από τον αλληλοσυσχετισμό τους, δεν προέκυψαν μόνο πολιτικές ευθύνες ή απλές παραβάσεις υπηρεσιακών κανόνων εκ μέρους κυβερνητικών και υπηρεσιακών παραγόντων, αλλά προέκυψαν ενδείξεις που θα μπορούσαν να στηρίξουν την κρίση ύπαρξης βάσιμων υπονοιών για την τέλεση ποινικά αξιόποινων πράξεων και να προκαλέσουν, μετά από ιδιαίτερη έρευνα, από τις αρμόδιες εισαγγελικές και δικαστικές αρχές, ποινική δίωξη εναντίον των δραστών αυτών των πράξεων».

    Διαβάστε ακόμη:

    Πόρισμα ΝΔ για ΜΜΕ: Στον ΣΥΡΙΖΑ πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι

    Πόρισμα ΚΙΝΑΛ για ΜΜΕ: Αστήρικτος ο ισχυρισμός ότι δεν υπήρξε αθέμιτη παρέμβαση στη χρηματοδότηση

    Πόρισμα ΣΥΡΙΖΑ για ΜΜΕ: Ζητά παραπομπή στην Δικαιοσύνη με «βάσιμες υπόνοιες τέλεσης ποινικά αξιόποινων πράξεων»



    ΣΧΟΛΙΑ