• Πολιτική

    ΝΔ: Πάνω από 2,2 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου

    Μικρότερος ΕΝΦΙΑ, κατά 2,5% - 3% το 2022 – Πρώτη δόση τον Μάρτιο

    Χρήστος Σταϊκούρας. Yπουργός Οικονομικών


    Για τις αμείωτες ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου έκανε λόγο ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Φθιώτιδας, Χρήστος Σταϊκούρας, που τόνισε πως είναι άτοπος ο πανηγυρισμός Τσίπρα για την επιστροφή της χώρας σε τροχιά ανάπτυξης, καθώς οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξάνονται διαρκώς, ενώ θα έπρεπε να έχουν μηδενιστεί από τις 20 Αυγούστου 2018, τυπική ημερομηνία εξόδου από τα μνημόνια.

    Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας, «Ενώ ο κ. Τσίπρας πανηγυρίζει για την κανονικότητα που δήθεν επέστρεψε στη χώρα, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου, που θα έπρεπε να είχαν μηδενιστεί στις 20 Αυγούστου 2018, αυξάνονται, υπερβαίνοντας πλέον τα 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ». Κάνει επιπλέον λόγο για «εσωτερική στάση πληρωμών», τονίζοντας πως «αυτό είναι το αποτέλεσμα της συνειδητής επιλογής της κυβέρνησης να κηρύξει εσωτερική στάση πληρωμών, προκειμένου, μαζί με την υπερφορολόγηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων, να πετύχει αχρείαστα υπερπλεονάσματα, διαλύοντας τη μεσαία τάξη και στερώντας ρευστότητα από την οικονομία. Οι πολίτες, όμως, που έχουν υποστεί τόσα χρόνια τα αποτελέσματα της καταστροφικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, είναι έτοιμοι για αλλαγή πορείας. Και γνωρίζουν πλέον ότι η αλλαγή αυτή πλησιάζει».

    Τόνισε, επιπροσθέτως ότι «το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων συνεχίζει να υποεκτελείται, στερώντας την τελευταία τριετία περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια ευρώ από την πραγματική οικονομία. Ενώ μεγάλος αριθμός αιτήσεων συνταξιοδότησης συνεχίζουν, επί χρόνια, να μην εκκαθαρίζονται».



    ΣΧΟΛΙΑ