• Πολιτική

    ΝΔ κατά Πολάκη: Οι εξαγγελίες του για θεσμικές εκτροπές στη Δικαιοσύνη αποτελούν ξεκάθαρη απειλή για τη Δημοκρατία

    • NewsRoom
    Πολάκης

    Παύλος Πολάκης


    Επίθεση στον Παύλο Πολάκη εξαπολύει η ΝΔ με αφορμή δηλώσεις του για κρατικοποιήσεις τραπεζών και της ΔΕΗ, σε περίπτωση εκλογής του ΣΥΡΙΖΑ στη διακυβέρνηση της χώρας, αλλά και «πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου δικαστών» και «μαζικής εισροής» νέων «μέσα από μία δεύτερη σχολή δικαστών, μέσα από ένα άλλο μηχανισμό».

    «Στο σημερινό του show, ο Παύλος Πολάκης υποσχέθηκε κρατικοποιήσεις των πάντων – και όσων, δηλαδή, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εκχώρησε στο Υπερταμείο. Πρόκειται για το σοβιετικό οικονομικό μοντέλο του κ. Πολάκη και των περισσότερων στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έμεινε όμως εκεί, εξαγγέλλοντας και μια “δεύτερη σχολή δικαστών”, ή οποία προφανώς θα λειτουργεί ως η επίσημη ακαδημία του παραδικαστικού κυκλώματος που ονειρεύεται ανοιχτά η αξιωματική αντιπολίτευση», αναφέρει η ΝΔ.

    «Αν οι οικονομικές του αναλύσεις προκαλούν γέλιο σε σύγκριση με την πολιτική που εφάρμοσε ως Πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας, οι εξαγγελίες θεσμικών εκτροπών στη Δικαιοσύνη αποτελούν ξεκάθαρη απειλή για τη Δημοκρατία», τονίζει η ΝΔ και προσθέτει:

    «Την περίοδο 2015-2019, όντως επιχείρησαν να ελέγξουν τους αρμούς της εξουσίας, με παραδικαστικές κινήσεις, στημένους τηλεοπτικούς διαγωνισμούς και υπονόμευση των Ανεξάρτητων Αρχών. Ευτυχώς η Ελλάδα, έχει ισχυρούς δημοκρατικούς θεσμούς και το κράτος δικαίου λειτουργεί. Κι όσο ονειρεύονται επιστροφή στις ίδιες μεθόδους, τόσο οι πολίτες θα τους γυρίζουν την πλάτη».

    Διαβάστε επίσης

    ΝΔ: Fake news του ΣΥΡΙΖΑ πως η Λαγκάρντ είπε ναι στη μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα

    Ανδρουλάκης σε αγρότες: Άμεσες και στοχευμένες παρεμβάσεις για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα

    Δένδιας: Στη Μόσχα για συνάντηση με τον Λαβρόφ



    ΣΧΟΛΙΑ