ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Προβάδισμα 14,6 μονάδων της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ – 49% δηλώνει αρνητικό με τις φοροελαφρύνσεις του Μητσοτάκη
Κριτική στις κυβερνητικές επιλογές στην οικονομία ασκεί ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, καθώς όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν έχει καταφέρει να δημιουργηθεί «οι συνθήκες για τη διασφάλιση χαμηλού κόστους δανεισμού».
«Η άμεση επίδραση της οικονομικής κρίσης της Τουρκίας στον τρόπο που αντιμετωπίζουν την Ελλάδα οι διεθνείς αγορές, επιβεβαιώνει, δυστυχώς, ότι με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχουν δημιουργηθεί οι συνθήκες για τη διασφάλιση χαμηλού κόστους δανεισμού. Με αποτέλεσμα η χώρα μας να αποδεικνύεται εξαιρετικά ευάλωτη σε εξωτερικούς κλυδωνισμούς», σημειώνει ο βουλευτής της ΝΔ.
Όπως τονίζει, «εάν η Κυβέρνηση είχε υλοποιήσει ένα συνεκτικό πλαίσιο μεταρρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων, εάν είχε εξαλείψει τους κεφαλαιακούς περιορισμούς, εάν είχαν ληφθεί έγκαιρα γενναίες αποφάσεις για τη ρύθμιση του χρέους, εάν είχε ενταχθεί η Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, τότε, με δεδομένη και την υψηλή διεθνώς διαθέσιμη ρευστότητα, τα επιτόκια δανεισμού θα ήταν ήδη χαμηλότερα και λιγότερο ευμετάβλητα. Όπως ακριβώς συνέβη με την Πορτογαλία και την Κύπρο που βγήκαν εγκαίρως και οριστικά από τα μνημόνια».
Ο κ. Σταϊκούρας επισημαίνει ότι «τα τελευταία γεγονότα, που απέδειξαν δυστυχώς πόσο ανοχύρωτη παραμένει η ελληνική οικονομία, επιβεβαιώνουν αυτό που γνωρίζουν πια όλοι οι πολίτες: Η Ελλάδα χρειάζεται μια σοβαρή και αξιόπιστη Κυβέρνηση, με βούληση και σχέδιο, που θα υλοποιήσει με αποφασιστικότητα όλες τις μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίες για την ανάταξη της χώρας. Με απλά λόγια, χρειάζεται επειγόντως πολιτική αλλαγή».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τσακαλώτος: Η καθαρή μας έξοδος από τα μνημόνια δεν επηρεάζεται από την Τουρκία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο My Story: Πίσω από το αξίωμα του «σκληρού» υπουργού – Η αγάπη για τη μουσική, τα παιδιά και πώς προχωρά η έρευνα του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Kοντογεώργης για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Η γεωγραφία δεν αλλάζει, υποχρέωσή μας να εξασφαλίσουμε ειρήνη στην περιοχή
- Άδωνις Γεωργιάδης: Τέλος η μιζέρια, το ΕΣΥ άλλαξε!
- Μάργκους Τσαχκνά (ΥΠΕΞ Εσθονίας): Η εισβολή καταδεικνύει ότι ο Πούτιν δεν επιθυμεί ειρήνη
