Πολιτική

ΝΔ για Θριάσιο: «Άλλη μια σύμβαση της κυβέρνησης με οσμή σκανδάλου»

  • NewsRoom
Νέα Δημοκρατία ΝΔ


Για μια νέα σύμβαση της κυβέρνηση με «έντονη οσμή σκανδάλου» κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία ( ΝΔ ), αναφορικά με το ζήτημα της κατασκευής εμπορευματικού σταθμού στο Θριάσιο, η οποία προς το συμφέρον της κοινοπραξίας.

Ο γραμματέας της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, σε δήλωσή του αναφέρει πως «η Κυβέρνηση άλλαξε την αρχική σύμβαση του 2006 προκειμένου να ζημιώσει το ελληνικό δημόσιο, αφού το ελληνικό κράτος δεσμεύεται για διπλάσιο χρόνο, με μείωση 50% στη δεσμευτική εγγύηση (entry fee), με δεσμεύσεις του ελληνικού δημοσίου για εγγυήσεις και με δραστική μείωση της ετήσιας καταβολής υπέρ του ελληνικού δημοσίου έναντι της σύμβασης του 2006!».

Ο βουλευτής της ΝΔ πρόσθεσε: «Μετά το σκάνδαλο των κατηγοριών για το χρηματισμό Υπουργών και κυβερνητικών στελεχών από το Σόρος για τη στήριξη της εθνικά επιζήμιας Συμφωνίας των Πρεσπών, … μετά το σκάνδαλο της αγοράς της ζημιογόνου εταιρείας του αντιπροέδρου της κυβέρνησης των Σκοπίων έναντι 4,8 εκατ. ευρώ,… μετά το σκάνδαλο της κατασπατάλησης του ποσού των 1,6 δισ. ευρώ για το προσφυγικό- μεταναστευτικό και των ερευνών που διεξάγει η OLAF, … μετά το σκάνδαλο της “εν κρυπτώ” εκχώρησης 10.119 ακινήτων του δημοσίου για 99 χρόνια στο Υπερταμείο,… έρχεται το σκάνδαλο της σύμβασης παραχώρησης για την κατασκευή εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο!».

Και καταλήγοντας ο κ. Αυγενάκης υπογράμμισε: «Το “ηθικό πλεονέκτημα” των σκανδάλων της αριστεράς! Το “ηθικό πλεονέκτημα” των σκανδάλων του “καθεστώτος των Τσίπρα-Καμμένου”! Αυτό το “καθεστώς” θα ανατρέψουμε σύντομα, με την εντολή του ελληνικού λαού».

Άδωνις Γεωργιάδης εναντίον Σπίρτζη: Πρόκειται για τη «λαμογιά του αιώνα»

Την ίδια ώρα, ως την «λαμογιά του αιώνα» χαρακτήρισε την υπόθεση ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, προαναγγέλλοντας ότι «θα ελεγχθεί μέχρι κεραίας».

Με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως «οι αρχικοί όροι του διαγωνισμού προέβλεπαν 20 εκατ. ευρώ προκαταβολή και 235.000 τ.μ. δόμηση. Υπήρξαν 33 ενδιαφερόμενοι και ένας πλειοδότης. Κατοχυρώνεται ο διαγωνισμός και έρχεται η κυβέρνηση δια νόμου – γιατί θα πήγαινε κατευθείαν στον Κορυδαλλό αν δεν το έκανε – και αλλάζει τους όρους του διαγωνισμού ανεβάζοντας την δόμηση στα 970 χιλ τ.μ. και ρίχνοντας την προκαταβολή στα 10 εκατ. ευρώ. Γιατί δεν κάνατε τις αλλαγές πριν την ολοκλήρωση του διαγωνισμού ώστε να τις γνωρίζουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι; Ποιος είναι ο λόγος που το κάνατε; Πείτε μου μια περίπτωση του παρελθόντος που κάποια κυβέρνηση άλλαξε τους όρους μετά τον διαγωνισμό. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό».

Ο κ. Γεωργιάδης υπενθύμισε την στάση του ΣΥΡΙΖΑ όταν η κυβέρνηση Καραμανλή υπέγραφε συμφωνία με την Cosco για το λιμάνι του Πειραιά λέγοντας: «Διαδηλώνατε στον Πειραιά και ο Δρίτσας έκανε παράταξη με τίτλο «το λιμάνι της αγωνίας». Μην μιλάτε λοιπόν σήμερα για ανάπτυξη. Στην δική μας ιδεολογία κινείστε. Αυτά που φτύνατε τώρα τα γλύφατε. Και καλά να γλείφετε αλλά κάνετε και λαμογιές».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι το Θριάσιο δεν είναι η μόνη «γκρίζα» υπόθεση που βαρύνει την κυβέρνηση θυμίζοντας ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σας έκοψε την σύμβαση για το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Μετά την παρέμβαση Κομισιόν η ίδια εταιρεία για την ίδια σύμβαση έδωσε 700 εκατ. ευρώ παραπάνω. Η κυβέρνηση Τσίπρα ήθελε να το δώσει 700 εκατ. ευρώ παρακάτω. Κανείς δεν είπε τίποτα. Ούτε που σας νοιάζει. Η δικαιολογία που είπατε ήταν ότι έκανε λάθος το ΤΑΙΠΕΔ» ενώ εκτίμησε ότι «Και για τη σημερινή σύμβαση θα υπάρξει παρέμβαση από την Κομισιόν. Τέτοια λαμογιά δεν έχει ξανά υπάρξει. Δικά σας είναι τα εκατομμύρια κ. Υπουργέ και τα χαρίζετε; Που τα βρήκατε; Θα εξηγήσετε στο Σώμα με απλό τρόπο γιατί αλλάξατε τους όρους του διαγωνισμού μετά τον διαγωνισμό. Γιατί δεν κάνατε διαγωνισμό από την αρχή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σπίρτζης: Επωφελής για την oικονομία και την περιοχή η σύμβαση παραχώρησης του Εμπορευματικού Κέντρου στο ΘριάσιοΣΧΟΛΙΑ