• Πολιτική

  ΝΔ για Φαραντούρη: Νέα version Πολάκη, τι άλλο περιμένει ο Κασσελάκης για να τον θέσει εκτός ψηφοδελτίων;

  Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός

  Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός


  «Ο ΣΥΡΙΖΑ τον κάλυψε πλήρως, επιβεβαιώνοντας για μια φορά ακόμη ότι η γραμμή Φαραντούρη, που είναι μια νέα version της γραμμής Πολάκη, είναι κεντρική επιλογή και της νέας ηγεσίας» τονίζει, μεταξύ άλλων, στη νέα της απάντηση η ΝΔ μετά τις τελευταίες δηλώσεις του συμβούλου του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος αρχικά είχε πει ότι θα «ήταν ευχής έργον να ρίξει την κυβέρνηση η ευρωπαία εισαγγελέας» κι αφού η κυβέρνηση μίλησε για υπονόμευση των θεσμών από μέρους του, εκείνος έκανε λόγο για «λυσσαλέα προσπάθεια απαξίωσης της ευρωπαϊκής εισαγγελίας».

  «Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εξέδωσε ανακοίνωση όπου καταδικάζει τις απαράδεκτες δηλώσεις του» υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ρωμανός, σχολιάζοντας την άμεση αντίδραση των δικαστών ύστερα από τις δηλώσεις Φαραντούρη.

  Η ΝΔ αναρωτιέται, δε, τι άλλο περιμένει ο Στέφανος Κασσελάκης «για να θέσει τον κ. Φαραντούρη εκτός ψηφοδελτίων;».

  Ολόκληρη η ανακοίνωση του Νίκου Ρωμανού

  Σχεδόν 24 ώρες μετά τις απαράδεκτες, υπονομευτικές και προσβλητικές δηλώσεις Φαραντούρη για τους θεσμούς, για τη Δημοκρατία μας και για τον Άρειο Πάγο, έχουν συμβεί τα εξής:

  1. Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εξέδωσε ανακοίνωση όπου καταδικάζει τις απαράδεκτες δηλώσεις του.

  2. Ο ίδιος όχι μόνο δεν ζήτησε συγγνώμη από τους Έλληνες δικαστές και εισαγγελείς ή δεν ανασκεύασε, αλλά επανήλθε προσβάλλοντας εκ νέου τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης, αφού χαρακτήρισε πρωθυπουργικό κονκλάβιο όσους αντέδρασαν στις αδιανόητες δηλώσεις του.

  3. ⁠Ο ΣΥΡΙΖΑ τον κάλυψε πλήρως, επιβεβαιώνοντας για μια φορά ακόμη ότι η γραμμή Φαραντούρη, που είναι μια νέα version της γραμμής Πολάκη, είναι κεντρική επιλογή και της νέας ηγεσίας.

  Εμείς, ωστόσο, οφείλουμε να επιμείνουμε στο αυτονόητο που θα γινόταν σε κάθε δημοκρατικό κόμμα και να ρωτήσουμε τον κ. Κασσελάκη: Τι άλλο περιμένει για να θέσει τον κ. Φαραντούρη εκτός ψηφοδελτίων;

  ΥΓ: Που κρύφτηκαν οι «ευαίσθητοι» σε ζητήματα κράτους δικαίου ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ; Ενημέρωσαν τους συναδέλφους τους στο Ευρωκοινοβούλιο για τις δηλώσεις του συντρόφου τους;

  Οι τελευταίες δηλώσεις Φαραντούρη

  «Αλλεργικό σοκ έχει προκαλέσει στη Νέα Δημοκρατία και το πρωθυπουργικό κονκλάβιο το ενδεχόμενο η έρευνα των Εισαγγελικών Αρχών (Ευρωπαϊκών και Ελληνικών) να ρίξει φως στο έγκλημα των Τεμπών και να οδηγήσει σε πλήρη λαϊκή απονομιμοποίηση την διολισθαίνουσα καθημερινά Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

  Αυτό αποδεικνύει η λυσσαλέα προσπάθεια απαξίωσης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας απ’ την Κυβέρνηση προκειμένου να μην πέσει φως καθώς και Μονταζιέρα Νο2 για τις δηλώσεις μου ως Καθηγητή του Ευρωπαϊκού Δικαίου και Συμβούλου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

  Και ΝΑΙ: Η εισαγγελική έρευνα απ’ όπου κι αν προέρχεται μπορεί και οφείλει να ρίξει φως σε αδιαφανείς διαδικασίες και στη διαλεύκανση σκανδάλων και εγκλημάτων και να οδηγήσει σε πολιτικές εξελίξεις και προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία, όπως συμβαίνει σε κάθε ευνομούμενο κράτος. Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί. Η δημοκρατία θα νικήσει».

  Διαβάστε επίσης:

  Τσίπρας: Απαιτούνται περισσότερες ενέργειες από το Κόσοβο για την ένταξή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης

  Φλωρίδης: Είναι για τα μπάζα όσοι κάνουν σπέκουλα για μπαζώματα στα Τέμπη

  Δικαστές για Φαραντούρη: Όσοι προσπαθούν να ισοπεδώσουν τη Δικαιοσύνη, θέλουν να εκμεταλλευθούν ένα τραγικό συμβάν  ΣΧΟΛΙΑ