ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Γερμανός διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας Bundesbank και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ, Χοακίμ Νάγκελ, επικρότησε την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
«Όσα πέτυχε η Ελλάδα την τελευταία δεκαετία δεν είναι μόνο μια εθνική ιστορία επιτυχίας, είναι πηγή έμπνευσης για ολόκληρη την Ευρώπη. Δείχνουν ότι οι μεταρρυθμίσεις, όσο δύσκολες κι αν είναι, αποδίδουν», δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης Χοακίμ Νάγκελ.
«Έχω τον κανόνα να μην κάνω δηλώσεις για τις υποθέσεις άλλων χωρών, αλλά σήμερα (7/10) θα κάνω μια εξαίρεση. Έχω βαθύ θαυμασμό για την οικονομική αναμόρφωση της Ελλάδας την τελευταία δεκαετία. Η Ελλάδα ξεπέρασε μεγάλες προκλήσεις δείχνοντας αξιοθαύμαστη ανθεκτικότητα. Υλοποίησε δύσκολες, αλλά αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και μπορούμε να πούμε ότι η οικονομική μεταμόρφωση της Ελλάδας είναι πολύ εντυπωσιακή», ανέφερε ο κ. Νάγκελ.
Ειδική αναφορά στη μείωση του ελληνικού χρέους, έκανε ο αξιωματούχος της ΕΚΤ, τόσο λόγω της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας όσο και των μεγάλων πρωτογενών πλεονασμάτων που έχει πετύχει. Σημείωσε επιπλέον την αποφασιστικότητα της χώρας να συνεχίσει να πετυχαίνει πρωτογενή πλεονάσματα για να μειώσει περαιτέρω το χρέος της. Ιδιαίτερο βάρος έδωσε και στη μείωση της ανεργίας στη χώρα μας.
Η απάντηση του Πρωθυπουργού
Στα σχόλια του Χ. Νάγκελ αναφέρθηκε κατά τη δική του ομιλία στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σημαιώνοντας ότι «είναι μερικές φορές δυσάρεστο να πρέπει να έρχονται σημαίνοντες άνθρωποι από το εξωτερικό να μας θυμίζουν τα προφανή, τα οποία εμείς πολλές φορές δυσκολευόμαστε, μέσα στην τοξικότητα της πολιτικής σύγκρουσης, να αναγνωρίσουμε. Ας είμαστε, λοιπόν, Dr. Nagel, και εμείς λίγο πιο υπερήφανοι γι’ αυτά τα οποία έχουμε κατακτήσει, διότι, σας διαβεβαιώνω, δεν είναι καθόλου λίγα».
Διαβάστε επίσης:
Χαραλαμπογιάννη: Νέα ψηφιακή πλατφόρμα αιτήσεων στον ΑΣΕΠ – Στόχος οι προσλήψεις εντός έτους
Γαλλία: «Δεν λάβαμε καμία εγγύηση για το συνταξιοδοτικό», ισχυρίζονται οι Σοσιαλιστές
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΗΠΑ-Ιράν: Σε εξέλιξη οι έμμεσες διαπραγματεύσεις στη Γενεύη – Τι προτείνει η Τεχεράνη για το ουράνιο
- Μητσοτάκης: Τηλεφώνησε στον Ερντογάν για να του ευχηθεί χρόνια πολλά για τα γενέθλιά του
- ΑΑΔΕ: Μέχρι τέλος Απριλίου οι δηλώσεις και η καταβολή φόρου πλοίων Α΄ κατηγορίας
- Δαμίγος (ΒΕΑ): 4 στους 10 μη μισθωτούς αντιμέτωποι με την απώλεια της πλήρους ασφαλιστικής τους κάλυψης
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.